Ute

Jeg blir norsk (lærer å gå langrenn)

14 January, 2013

vintertid

Det er lite nerding og mye freshe vinteraktiviteter på meg for tiden. Det er jo egentlig skammelig, om vinteren burde man hvertfall være inne foran dataskjermen. Men jeg har i alle fall klart å laste ned UT.no sin app. Målet er at jeg skal klare å komme meg på skitur i hverdagene også, det blir fort helgeturer til en hytte (bildene er fra Heidal i helgen).

Og nå kommer det sjokkerende: Jeg har bodd i Oslo i fire år, men aldri vært på skitur i Marka. Fullstendig ravende sjokkerende. Derfor trenger jeg tips. Jeg ser det er massevis av turtips på UT sin app, jeg tror jeg skal begynne enkelt. Forhåpentligvis kjenner jeg noen som blir med en keitete og treig (men veldig positiv!) bergenser på skitur, for alene tør jeg ikke bevege meg ut i disse Oslo-skogene.

Jeg trenger den flateste turen mulig å oppdrive, helst i Østmarka. At den er kort er ikke en hindring. Neida. Joda. Neida.

bilde

Enkel, sa du? Lagre!

Jeg syns jo ikke det i utgangspunktet er så kjempevanskelig å gå på ski. Det var i alle fall teorien min helt til jeg møtte på et kobbel av skøytende kondomdresskledde menn på Geilo. Jeg og de hadde ikke helt samme stilen, for å si det sånn. Da skjønte jeg at jeg er ganske dårlig på langrenn. Nå har ikke jeg skøyteski (ett steg av gangen) men noterer meg at det er noen som glir mer elegant bortover enn andre (meg). Så det er vel bare å øve. Heldigvis er jeg veldig glad i både appelsiner og kvikklunsj!

 

 

You Might Also Like

  • I Østmarka er det jo dessverre lite skiføre å oppdrive så langt i år, i hvert fall i umiddelbar nærhet av der jeg bor (Bydel Østensjø). Eneste alternativet akkurat nå er via en dose kunstsnø på Skullerud, men det er derimot en veldig grei sløyfe – lysløype som er relativt flat og ganske kort (2 km sånn cirka). Ulempen er at det er folksomt i og med at dette er eneste alternativet nå om dagen. 

    • Jeg bor også i bydel Østensjø, kanskje jeg skal teste ut den på Skullerud i helgen (det går jo an å gå rundt og rundt/evt. frem og tilbake!). Er det der de har sånne teknikkkurs?

  • Stemmer det, det er der Skiforeningen arrangerer skiteknikkurs – noe som for øvrig anbefales varmt; tok teknikkurs i klassisk i fjor vinter. Det ser ellers ut til å være mange som trener teknikk alene der også. Uansett er lysløypa ved Skullerudstua en godt tilrettelagt sløyfe for alle nivå. 

    • Høres bra ut! Har snust litt på teknikkurset, men det blir ikke i år. Skal sjekke ut løypen, takk for tips!