Foto

Lag fotobok i Adobe Indesign

25 April, 2014

Venninnen min Gina er kjempeflink til å lage fotobøker. Hun lager fotobøker for hvert eneste år, og har dermed full kontroll på både ferieminner og hverdagsøyeblikkene. Jeg har vært misunnelig, men har likevel ikke klart å sitte meg ned for å gjøre noe tilsvarende. Mine bilder har i beste fall vært sortert i mapper på datamaskinen etter år, og noen ganger til og med i undermapper etter tema. Jeg har prøvd å lage fotobøker av dem, men den elendige programvaren til Japan Foto har fått meg til å rive meg i håret og droppe hele greiene. Og nå sitter jeg her og husker ikke hvilket år jeg var på ferie i Dublin, eller når jeg var i London sist, eller hvilken gang eller hvor jeg spiste en awesome pulled pork sandwich, eller, ja. Du skjønner.

Men, så fant jeg blurb.com, hvor du kan lage fotobok i Adobe Indesign. Du ikke ha Indesign for å lage bok på blurb, men det var altså grunnen til at jeg ble overbevist. Foreløpig har dette prosjektet gått som en drøm. Nå lurer jeg på om jeg ikke skal se over de gamle bildene mine og kanskje lage årlige fotobøker fra tidligere år, jeg også. Digitale kameraer er supert, men når bildene ligger i mapper på dataen så blir de jo aldri sett på. Tenk så koselig å kunne vippe frem fotoboken fra 2008 når man begynner å snakke om ferien i Berlin, og ha hele opplevelsen sirlig dokumentert! Dette er et godt permisjonsprosjekt, kjenner jeg.

Les mer:

Hvordan finne gode illustrasjonsbilder

Hvordan redigere bilder på internett

 

You Might Also Like

 • Jeg bruker å lage fotobøker i Lightroom. Der kan jeg sende rett til blurb for bestilling. Er jo såklart ikke like fleksibelt som indesign, men det funker greit.

  • Det går sikkert kjappere enn å lage det i Indesign. Jeg koser meg med å lage litt forskjellige oppsett på sidene, men det er klart, det tar jo tid. Syns det er bra at blurb har mange veier til Rom!

   • jau. LR er ikke akkurat et design-program, så er jo ganske forenklet. Lekte meg med indesign i gamle dager. Morro med alle mulighetene.

 • Anja Maria Westlye

  Hei! Kan jeg vær så snill få litt hjelp? Takk for supert tips. Jeg er reserbruker av InDesign, og vil gjerne lage fotobøker. Imidlertid får jeg ikke lastet ned Blurb. Jeg åpner filen, trykker run, og så next osv. Så får jeg beskjed om å hente (browse) etter en fil. Hvilken fil er dette? Jeg har prøvd ALT. Har selv InDesign CC. Tusen takk for hjelp!!

  • Hei! Beklager, men jeg har ikke mulighet til å hjelpe deg. Håper du finner ut av det (kanskje blurb har et forum eller en support?) Hilsen Ingvild