Media

I love videoforelesninger

9 October, 2012
De fleste har fått med seg TED talks, og kanskje også at de har en fabelaktig app. Jeg er veldig glad i gratis foredrag på internett, både fordi jeg i utgangspunktet elsker å få informasjon presentert på video (det er jeg kanskje programforpliktet til å si siden jeg jobber med det?) og fordi TED talks samler kjente og flinke foredragsholdere som jeg ellers aldri hadde hatt muligheten til å se.
Her er noen av de TED Talksene jeg har fått mest utbytte av å se i det siste:

Clay Shirky er kjent for mange. Dette er den siste videoen med ham, resten finner du her.

Denne er litt loony. Det er en fyr som er fullstendig fargeblind, men som har fått en datadings på hodet som lager ulik lyd for ulike farger. Jeg synes jo det virker mer stress enn hjelpsomt, men samtidig litt kult med hvordan han kler seg med ulike akkorder eller ser verden på en helt ny måte. Cyborg indeed.

Infrastruktur er viktig, og jeg kjenner mange som kan mer om det enn meg. Men jeg vet ikke om de har sett denne videoen. Pussig hvordan folk egentlig fremdeles lever i små landsbyer i eldre byer. Hvis du har mesteparten av hva du trenger i nabolaget ditt så slipper du å reise, som betyr at man får færre biler eller press på kollektivtrafikken.

Artig om kroppsspråk.

Det er verdt å følge med på TED Talks, for de legger jevnlig ut nye foredrag. En annen side for deg som liker å lære ting, er KDMC Berkeley. De har for eksempel en introduksjon til Photoshop, og en hel haug med videoforelesninger. De legger også ut nye videoer jevnlig, så like greit å legge til i leseren sin med det samme.

You Might Also Like