Media

After Effects i fingrene

27 March, 2018

De siste dagene har jeg kost meg med å jobbe i After Effects. Det var ikke det første jeg hoppet inn i etter jeg var i permisjon, derfor føltes det eviglenge siden sist.

Eller, la meg omformulere. Det var jo eviglenge siden sist. Jeg jobber mest i Premiere Pro, Illustrator og Photoshop.

Da jeg startet opp programmet følte jeg at jeg ikke husket en døyt. Det var en av F-tastene jeg brukte hele tiden.. hmhm. Hva var det? F9, var det. Hva gjorde den? (Raskt google-søk) Ah, min gamle venn Easy ease. Stemmer, stemmer.

Nå kjenner jeg at programmet er tilbake i fingrene, og illustrasjonene får det lille ekstra når de kan animeres.

Har du hatt lyst til å lære deg After Effects? Det er et genialt program, og når man kan grunnprinsippene har det uendelig med muligheter.

Jeg tok Animation Boot Camp for to år siden. Det var noen utrolig intensive uker, med massevis av videotutorials, hjemmelekser og personlig tilbakemelding. Du må sette av tid, men etter kurset er ferdig er du på et helt annet nivå. Garantert.

Det fine med bootcampen er at du ikke bare lærer hvordan du skal animere, du lærer grunnprinsipper for animasjon. Hva er den beste praksisen, hvordan lager du gode og fine animasjoner?

Animasjon er bare en liten del av jobben min, men det er utrolig tilfredsstillende å kunne basicsen, få tips til hvordan det flyter og oppleves smooth. Selv om jeg bare animerer en liten graf, eller litt tekst på videoene innimellom.

Jeg har veldig troen på det intensive læringsformatet, forresten. Du kommer inn i boblen, og boblen er alltid bra.

You Might Also Like