Web

Bloggere som samler seg

22 December, 2014

Det er ikke et nytt konsept, Grayzine har gjort det, Femelle har gjort det, og nå er det kommet ennå en ny bloggportal, United Bloggers. Slik Sonitus har plukket opp gode blogginnlegg i årevis, tilbyr de en samling blogginnlegg på ett sted. Men de nye portalene er mer kommersielle enn Sonitus, og har faste bloggere.

Konseptet med flere gode blogger på ett sted er at folk som ikke bruker RSS-leser (uvisst av hvilken grunn) kan gå inn på bare ett nettsted for å lese blogger de liker. I tillegg gjør man seg mer attraktiv for annonsører, noe spesielt United Bloggers ser ut til å fokusere på.

Målet for de fleste som driver med reklame og markedsføring på internett er å få den mest mulig målrettet. Remarketing, altså å vise annonser for noen som har besøkt nettstedet ditt før, vil ikke oppleves som støy på samme måten som tradisjonell reklame. Du har kanskje opplevd det selv. Før var høyrefeltet i Facebook-feeden min fylt av urelevante annonser som opplevdes som et småkleint forsøk på personlig tilpasning. Nå har jeg omtrent bare annonser for ting jeg har sett på i nettbutikker, men ikke har kjøpt. Ennå. Og i feeden er det annonser for ting jeg faktisk er interessert i (hvertfall noe av det, selv om de småkleine øyeblikkene kommer ennå).

Det er lettere å tjene penger på annonsering når man har flere blogger på ett sted. Blogger har vist seg å være gode salgskanaler, fordi vi stoler på personlige anbefalinger. Hvis en blogger går god for et produkt, er det større sjanse for at vi kjøper det. Sånn oppleves reklame som mindre spam og mer relevant. – Det er jo tross alt en skikkelig god barberhøvel, alle bloggerne bruker den jo!

I tillegg til det kommersielle kan det være mange fordeler for bloggere å samle seg. En blogg kan være et ensomt sted. Det har vært viktig for bloggere å lage nettverk gjennom hverandres kommentarfelt. En felles plattform er en god ide for å støtte og inspirere  hverandre. Du slipper å tenke på design, og når det tekniske går fløyten så er det noen som hjelper deg.

Med slike nettportaler viskes skillelinjene ennå mer ut mellom blogger og nettmagasin. Og blogger går enda et skritt i retning profesjonelle nettsteder. Får vi mer og mer rendyrkede indiebloggere som utvikler en egen stil med grunnlag i at de er uavhengige og ikke-kommersielle? Har vi fått dem allerede? Blir det en egen indieblogg-estetikk slik som i indiefilm?

Bloggere i alle land, foren eder?

You Might Also Like