Web

CSS Selvstudier

21 June, 2012

Jeg pleier å si at jeg har laget nettsider siden jeg var 17. Det er feil. Jeg laget nettsider da jeg var 17, i notepad (og Netscape Composer!) liksom, men idiotisk nok så sluttet jeg med det og begynte med andre ting i stedet (nyttige ting det også, altså, men rent kodekunnskapsmessig litt dumt).. Hadde jeg fortsatt å lage nettsider, og ikke hatt en pause på noen år mens jeg studerte film, så hadde jeg sikkert vært flinkere i CSS enn jeg er i dag. Man sier jo at etter 12-årsalderen er det mye vanskeligere å lære seg et nytt språk (og CSS er vel et slags språk, samme regel gjelder kanskje her?), men jeg er jo ikke helt pensjonist ennå selv om 20-årene nærmer seg slutten med stormskritt.

Siden jeg tross alt kan en del html, så er jeg nok noen ganger litt overoptimistisk angående mine egne evner. Som for eksempel da jeg med liv og lyst tok fatt på Codeacademy, fordi Javascript hadde jo vært nyttig å lære seg. Det var ikke en dum ide det altså, men forventningene og resultatet stod vel ikke helt i stil. Jeg tror jeg har erfart at hvis en skal drive med selvlæring på fritiden så gjelder det å ikke gape over for mye av gangen. Enter CSS, jeg har troen på at det er lettere å lære seg enn Javascript.

Jeg kan jo allerede flikke litt på andres CSS, jeg vil bare bli flinkere. Og jeg tror jeg bare må suck it up og lese ting jeg egentlig kan fra før av, fordi det helt sikkert er noe basic CSS jeg ikke kan (en får jo sjelden spesialtilpassede kurs gratis på internett) Jeg sier fra når jeg finner ut noe nytt om CSS sin mystiske verden og hvor lett det er å lære seg CSS på egenhånd..

Foreløpig liste over ressurser

(har du tips? Send gjerne en tweet eller en melding eller noe):

You Might Also Like