Kommunikasjon

Det konforme livet vårt

2 November, 2017

Som jeg skrev i den forrige posten holder jeg på med et kurs på Coursera. Jeg har lest boken, men det er lenge siden.

Den ene modulen i kurset handler om social influence, hvordan valgene våre påvirkes av de rundt oss. Et av de klassiske eksperimentene ble utført tidlig på 1950-tallet, og ble skrevet om på psykologisk.no.

Det er interessant for alle som selger noe. Som vil overtale andre. Som skriver skilt, nettsider eller veiledninger.

Vi vet jo til en viss grad hvor lettpåvirkelige vi er. Jeg kategoriserer for eksempel ofte etter “bestselgere” hvis jeg skal kjøpe noe på nett. Fordi jeg har tillit til at andre har gjort en vurdering. Jeg kjøper ofte den samme kaffen som vennen min.

Jeg merker det spesielt i alle valg jeg må ta som forelder. Hva er den beste vinterdressen? Gir andre lettmelk eller helmelk til barna sine? Jeg som trodde jeg var så trygg på mine egne vurderinger og valg.

Hvis du skal overtale noen til å bruke produktet ditt, kan du jo prøve å appellere til hermegåsen som finnes i oss alle.

Sjekk forresten ut kræsjkurset i social influence:

You Might Also Like