Web

E-post gir (mye) mer trafikk enn Facebook og Twitter

10 March, 2014

epost

Every web search made on every search engine every day equals just 1/100th of daily email traffic.- Kissmetrics.com

Hvor crazy er ikke sitatet over? Alle søk på internett, på alle søkemotorer per dag blir like mye trafikk som 1/100 del av daglig trafikk over e-post. 67% svarer at det første de gjør om morgenen er å sjekke mail. Hvis du er en markedsfører som jobber med web så vet du det nok allerede: E-post er fortsatt den viktigste trafikkskaperen til nettsider.

The Dark Social – epost og direktemeldinger

Via Egil Aslak fant jeg denne artikkelen om the Dark Social, som slår fast at det er lett å bli imponert over hvor trafikkskapende Facebook og Twitter kan være, fordi det er lett å måle. Men linker sendt over e-post eller direktemeldinger kan fremstå som direkte treff, eller ikke målbart. Sannsynligvis vil du ha mange flere treff fra disse kildene enn du tror. Hvis du ser på de besøkende som ser ut til å ha kommet direkte på sidene dine til en underside så er det sannsynligvis ikke et direktetreff, men et besøk fra the Dark Social.

Nyhetsbrev er største trafikkskaperen

På jobb så vet jeg at nyhetsbrevene er den største trafikkskaperen til nettsidene våre. Det har ikke overrasket meg, for det var det i den forrige jobben min også, og i jobben før der igjen. Nyhetsbrev er dessuten morsomt å lage, det er lett å gjøre A/B-testing med for eksempel Campain Monitor, og å forsøke ulike typer innhold. Quizzer er populært, videoer kan funke bra, og man kan teste ulike overskrifter på ulike typer artikler. Du kan sende samme nyhetsbrevet til alle abonnentene dine, eller du kan dele dem inn i segmenter og lage mer spissede budskap.

Hvis du driver med webinarer, så kan du lage en egen e-postliste med deltakerne og sende dem oppfølgingsmailer etterpå. Det samme kan du gjøre hvis du gjennomfører kurs. Hold kontakten med kundene dine direkte og send dem oppdateringer om det dere snakket sammen om.

Læring gjennom e-post

Til og med e-læring kan skje via e-post. Kanskje er det nettopp det sluttbrukerne dine setter pris på, istedenfor å logge seg inn på en egen side for å ta et kurs så kan du sende dem en ukentlig eller daglig e-post i en periode med oppgaver, videoer, tekster eller tester. Mange frister også med gratis e-bøker hvis man melder seg på nyhetsbrevet deres. Eller, hvis det er oppfølging etter et kurs eller webinar, ta kurset videre på e-post. Tenk at e-postene du sender ut skal tilføre mottakeren en verdi.

Når er beste tid å sende ut nyhetsbrev? Hvor mange saker bør man ha?

Det er enkelt å måle når nettopp dine lesere åpner e-posten du sender dem. Du kan se hvor mange som har åpnet og lest, og du kan se hvor mange som har klikket på en eller flere linker. Bruk de dataene til å justere og lage bedre innhold. Selv om markedsføringsbloggen fra USA sier at beste dagen for å sende ut nyhetsbrev helt sikkert er lørdag, så betyr ikke det at det er den beste dagen for deg. Send ut nyhetsbrev på ulike dager og tidspunkt, og se når du får best respons. Men husk at det ikke er lov å sende ut nyhetsbrev til folk som ikke har takket aktivt ja til det.

Det er ikke sikkert at nyhetsbrev er tingen for deg, men det er helt sikkert at det er noe du må vurdere. Kanskje er det nettopp der du bør sette inn støtet.

Les også:

Ukentlige leksjoner om design (læring via e-post i praksis)

Hva du glemmer i nyhetsbrevet ditt

You Might Also Like