Web

Ekskluder ord fra søkeresultat i Google

29 September, 2014

Du er kanskje en super-googler, eller kanskje du ikke har hatt tid eller ork til å sette deg inn i de ulike måtene å søke i Google på. Eller kanskje du ikke er klar over at det finnes ulike måter å søke?

For å ta et eksempel. Det er blitt høst, og siden jeg tidlig ble anglofisert har jeg fått en craving for Pumpkin Spice Latte. Tilfeldighetene ville ha meg forbi Starbucks et øyeblikk køen ikke var så lang, og når de til og med hadde skilt som fristet med akkurat Pumpkin Spice, så var jeg solgt.

Har du smakt den? Jeg er usikker på om hovedingrediensen er kaffe eller sukker, for å si det sånn. Jeg glemmer visst hvor søt den faktisk er, altfor søt.

Jeg er ganske god til å finne nye oppskrifter på nettet, og var på jakt etter en oppskrift på Pumpkin Spice Latte jeg kunne lage selv, for konseptet med krydret kaffe er jo bra. Problemet er at veldig ofte er en av hovedingrediensene en krydderblanding som de kaller Pumpkin Pie Spice (pussig å ha egen krydderblanding til en pai, men det er kanskje bare meg). Det virker som like hverdagslig borte i Uniten som salt og pepper er her hjemme, men hva i alle dager er det? Tror ikke det er spesielt lett å få tak i i Norge.

Hvordan finner jeg en oppskrift uten denne kryddermiksen? Jo, det er enkelt, for i Google kan du bruke minustegn for å ekskludere ord eller uttrykk:

Googlesoketips

Her har jeg brukt både minustegn, men også anførselstegn. Det bruker man på hele fraser, når du vil at Google skal søke etter den nøyaktige frasen, altså at ordene står i akkurat denne rekkefølgen og ikke for eksempel “spice pumpkin pie”. Jeg endte opp med å bruke oppskriften fra Instructionables.

Det er massevis av Google søketips, men akkurat dette minustegnet bruker jeg så ofte at jeg syns det fortjener litt ekstra kred. Hvis jeg absolutt måtte velge en til så hadde jeg sagt site-funksjonen, altså at du kan spesifisere at du bare vil søke på en bestemt nettside.

For eksempel hvis du leter etter noe på en side som har en dårlig intern søkemotor, da skriver du søkeord og site:http://www.adressenduvilha.no Her har jeg søkt etter ingvild-er på oslo.kommune.no, en side som pleide å ha dårlig søkemotor, men det er ut som om de har forbedret den veldig. Gode greier, men jeg bruker dem som eksempel likevel, jeg.

soek_oslokommune

Hvis du vil ha flere søketips, så er det massevis av folk som har skrevet oversikter over det før, men det beste er kanskje Google sine egne søketips-sider.

Jo, tilbake til kaffen: Hvordan ble Pumpkin Spice Latten? Kokkeleringen gjorde at hele kjøkkenet luktet høstlige krydderier, men det smakte ikke helt Starbucks. Jeg tror jeg hadde i for mye muskatnøtt, for den ble kanskje litt for bitter. Ingenting som ikke kan løses med litt sukker.

kaffe

You Might Also Like