Web

Facebook inn i skolen

10 January, 2012

Da jeg leste om et universitet i USA som laget Facebook-profiler for kjente (og døde) tidligere studenter, begynte jeg å tenke litt på det. Det er da en strålende ide for å engasjere elever i historie? La dem lage Facebook-profilen til Edvard Grieg eller Amalie Skram, og gjøre den så nøyaktig som mulig med interesser, forhold og statusoppdateringer.

Hva ville vært statusene til ulike kjente personer? Hva hadde de likt og hvordan hadde de brukt Facebook? Hva hadde de skrevet i ulike stadier av livet? Når skjedde hva i Amalie Skram sin Timeline?

Siden Facebook er strenge mtp ekte personer i retningslinjene sine, så ville jeg satt opp et liksom-Facebook skulle jeg gjort en slik oppgave. Jeg har for eksempel gode erfaringer med Yammer. Det ligner på Facebook, men kan brukes privat.

Facebook er ikke å oppdatere verden om at du går på do. Du kan skrive akkurat hva du vil på Facebook, og det trenger ikke være mer privat enn en hvilken som helst nettside. Og Twitter er innimellom en av de beste kildene jeg har til nyheter. For ikke snakke om Wikipedia, det er vel noe enhver skoleelev må bruke ganske ofte etterhvert?

Mange elever bruker Wikipedia allerede, men oftest som passive brukere. Hvordan får man bedre forklart elever om kildekritikk enn å la dem skrive kilden de (kanskje ukritisk) har brukt? Hva med å ha som prosjektoppgave på videregående å skulle oppdatere Wikipedia om et valgt emne? Wikipedia har jo til og med egne retteverktøy. Eller man kan lage en intern skolewiki.

Hva er læring om ikke sosialt?

 

You Might Also Like