Teknologi

Fargekoordinerte apper

22 June, 2015

Jeg har sortert appsene på telefonen etter farger. Uttrykket “for mye fritid” har fått nye dimensjoner, eventuelt har jeg startet en helt ny trend, bare tenk på hvordan folk har fargesortert bøker i bokhyllene sine i år allerede.

På førstesiden av telefonen er alle appsene jeg bruker hver dag. Eller hvert fall ukentlig.

Fra øverst til venstre:

Facebook: Så klart. Men det blir jo mindre og mindre statuser og mer og mer aktivitet i lukkede grupper. Det har jeg lest i avisen at ungdom også gjør, og da føler jeg meg kool og veldig ungdommelig.

Twitter: Så klart. Ennå.

Monitor: For å holde kontroll med nyhetsbrevene på jobb. Uunnværlig, hvertfall veldig praktisk til vårt bruk.

App Store: Jaja, seff.

Podcaster: For tiden hører jeg hver eneste episode TIA, selv om denne uken skuffet meg litt, av en eller annen grunn fenget ikke den vaktmesterhistorien meg så veldig.

Clear: Alle to-do-listene mine.

Google+: Alle liker å disse G+, men jeg liker den, jeg!

RuterBillett: Som regel har jeg månedskort, men plutselig kommer jeg på at jeg skulle fornyet det, og istedenfor å gå tilbake til billettmaskinen, kjøper jeg billett på appen.

FaceTime: Denne og Skype for å holde kontakten med alle de fantastiske menneskene jeg av en eller annen grunn ikke bor i nærheten av. Hva er galt med oss som flytter til Oslo langt unna nære og kjære? Takk Gud for videochat.

Feedly: Jeg elsker Feedly. Har sagt det før.

Evernote: Har liksom gjort notatbøker på papir overflødig. Alle oppskriftene mine ligger i Evernote. Masse tekster. Masse annet. Tagget og sortert og lett tilgjengelig.

Spotify: Har du synspunkter på den nye fargen? Jeg steilet, og nå er jeg vant til den. Så klart.

Hangouts: Liker den veldig godt, men skuffende mange av vennene mine bruker..

Messenger: Den alle folk bruker til å kommunisere.

Disk: Google Disk er min sky.

Netflix: Underholdningsappen over alle.

Kalender: Har testet ut Sunrise og hva alle heter, men innrømmer at denne dekker behovet mitt.

Bilder: Jeg har for mange bilder og videoer. Må overføre de asap, spesielt nå som jeg tester ut å ta bilder i TIFF istedenfor JPEG på telefonen

Google Maps: Denne er jeg avhengig av. Jeg har blitt mobbet for at jeg er så avhengig av denne, men de ukene hvor Apple utestengte Maps fra Apple Store var jeg i seriøst trøbbel. Vurderte å gå over til Android.

Snapchat: Det første sosiale mediet jeg kjente at nei, nå skal ikke jeg være sånn kjempepositiv. Jeg satt lenge på gjerdet og frumpet meg til, men nå bruker jeg den sikkert mest av alle jeg kjenner. Men chatten er elendig.

Instagram: Daler aktiviteten litt på Instagram for tiden? Er det fordi alle snapper så mye?

Klokke: Mest brukt for å time eggene. Jeg spiser mye kokt egg, og 6 minutter blir perfekt.

Innstillinger: Må liksom ha den der?

Kamera: Bruker litt andre kameraapper for tiden, men blir fort at jeg bare går inn på denne likevel.

 

Dette ble jo reneste “Whats in your handbag”-innlegget, selv om jeg har de dølleste, mest åpenbare appene på førstesiden. (Neste gang blir det den pinlige sistesiden, der alle de teite appene havner!) Det er viktig å bli litt inspirert av rosabloggere.

Apropos, så har jeg fnist av Makeup Malin på Youtube i det siste. En liten digresjon.

En annen digresjon er at jeg er overraskende fascinert over Periscope, hvor du kan se live video fra hvor som helst i verden. Stort sett er det ganske dårlige videoer, det er Periscope sin åpenbare akilleshæl. Men hvor er ikke verden kommet siden jeg satt på NTNU og funderte over digital-TVs demokratiske muligheter? Kanskje kjedsomhet er demokratiets største svakhet.

 

You Might Also Like