Web

Gartner på WordPress

5 April, 2013

Jeg satt opp en nettside for venninnen min Julia, som har reskolert seg og blitt gartner. Jeg syns det er fint med folk som finner ut at de ikke er helt fornøyd med jobben sin, hva som er problemet og gjør noe med det. I Julia sitt tilfelle var det å komme seg ut fra kontoret og å grave seg ned i røtter og hagejord. Hun ville ha en nettside for å gi informasjon til kundene sine, og helst også skaffe seg noen nye som trengte gartner i London (SEO peeps, see what I did there?). Vi kjørte på med grønt (litt i stuss på hvilken bakgrunn vi skal kjøre på siden, jeg har prøvd alt fra gressbildet over til dus lysegrønn. Jeg må tygge litt på det).

Hva hun ville ha

Det var viktig å kunne vise frem bilder av arbeidet hennes, vi laget en blogg både for å vise mennesket bak siden og for å kunne bedre resultatet i søk, og laget en seksjon med anbefalinger nederst. Den er selvfølgelig satt opp med WordPress, og selv om Julia aldri hadde brukt det før så gikk det kjempefint etter en Skype-opplærings(og skravle)session. Vi pratet også litt om å skrive innhold som gjør det bra i søkemotorene, men jeg tenker vi får ta det litt etterhvert. Det viktigste er å få inn nok innhold i startfasen, for eksempel må det komme inn ennå flere bilder som viser eksempler på hva hun har gjort, og hun bør blogge hyppig for å bli en Super-SERPer (er kreativ med uttrykk her, okei?)

WordPresstemaet vi brukte

Jeg syns temaet var veldig fint, det er lett å sette inn slidere på toppen, og lett å fikse hovedsiden med ulike elementer. Temaet heter Wise Guys, og for to uker siden kostet det $45, en stund kostet det bare $15, og sist jeg sjekket var det $35 Om de har testet ulike priser eller hva som skjer vet jeg ikke, men man (jeg) bør vel ikke ergre seg for mye over at man (jeg) kunne spart noen kroner.

WordPress er midt i blinken for små enpersonsbedrifter som Julias, både fordi det er gratis og fordi det er utrolig rimelig å sette opp. Dessuten er WordPress kanskje det beste CMSet når det gjelder søkemotorer. Vi (hun) har en kjempejobb med å jobbe med innhold for å få siden hennes oppover i søkeresultatslisten, men noe skal man jo gjøre utover våren også.

You Might Also Like