Web

Hallo Feedly

3 July, 2013

For å ha stadfestet det: Jeg elsket Google Reader. Google Reader var gullet på internett, det var der jeg hadde samlet alle bra blogger, både bra fagblogger og underholdende livsstilsblogger. Gode tutorialsblogger og interessante fotoblogger. Også går Google hen og legger ned hele greien.

Ja, 1. juli skulle Google Reader altså legges ned. Jeg var inne og sjekket på mandag, den var oppe ennå. Kanskje de ombestemte seg? Håpet hun, men de gjorde nok ikke det, for den er borte nå, og jeg har måttet gå helt og fullt over til Feedly. Jeg har hørt flere som har sagt at Feedly uansett er en bedre RSS-leser, og at de personlig gikk bort fra Google Reader for lenge siden. Personlig har jeg ment det har vært bullshit, selv om Google Reader ikke har hatt det mest fænsi, magasinlignende designet, så har den vært 100% funksjonell. Og Feedly har hatt for mye magasin-design for min smak.

Det viktigste i Google Reader (og Google+ også, forsåvidt, men det er en annen sak) har kanskje vært manøvreringen med J og K-tastene, hvor J sender deg videre til neste innlegg. Det er viktig, for jo flere blogger du legger til, jo større er sjangsen for at du må klikke deg forbi noen uinteressante innlegg her og der. Trykker du for fort, så trykker du deg bare tilbake igjen med K-tasten.

Forsvar for Feedly: Den har også JK-manøvrering. Det er pretty awesome. Jeg pustet lettet ut da jeg merket det. Det som har plaget meg litt frem til nå er at jeg ikke får alle innleggene i en kategori frem på førstesiden på iPaden. Noen temaer leser jeg alt i, og da vil jeg ikke måtte tappe meg frem til hvert enkelt innlegg. Det trekker ned. Av en eller annen grunn så får de det til på datamaskin. Så det trekker opp. Samtidig så har jeg begynt å venne meg til manøvreringen i iPad-appen. Jeg kan nesten kalle den funksjonell. Jeg liker at jeg kan bla bortover og ikke trenger å klikke meg inn på hvert enkelt innlegg for å merke en kategori som lest. Bare de hadde fikset den ene lille “se hel tekst pluss bilder” visningen.

Jeg venner meg veldig sakte til dette her, men jeg merker at jeg ikke så lett gir slipp på det jeg elsker. Jeg har jo lekt med tanken på å switche fra iPhone til Android på neste mobiltelefon, men siden jeg har brukt en måned på å sørge over denne lille overgangen så er jeg kanskje ikke klar for å bytte teknologisk verdensdel ennå.

You Might Also Like