Personlig

Hogmanay i Edinburgh

9 January, 2013

edinburgh

Nyttårsaften ble feiret i nyttårsbyen Edinburgh med fine venner, god mat (fish&chips, steak&ale pie og indisk takeaway som lokale spesialiteter), godt øl og bra stemning.

Vi hadde billetter til gatefest og bord på bra restaurant og hadde en kjempefin feiring av det nye året. Dette var tredje turen vår til Edinburgh, og i tillegg til å selvfølgelig måtte dra innom en pub eller fem, så syns jeg en tur vi gjorde en gang tidligere ned til Mary King’s Close var fantastisk spennende. Du får en tur rundt i gater som har ligget gjemt siden 1700-tallet, med historier om menneskene som bodde der. Det anbefales virkelig.

Det eksisterte store planer om å dra til mikrobryggeriet Brewdog da vi var i Edinburgh denne gangen, men det skjedde ikke. Heldigvis viser det seg at man får tak i øl fra Brewdog i Oslo, selv om det sikkert er til en litt annen pris (og stemning!). Men vi fikk besøkt en del puber, hvor noen vurderte akustiske tiltak og andre vurderte øltyper. Ellers kunne jeg fornøyd konstatere at lokalbefolkningen (representert ved en full mann på en pub) mente jeg så ut som en Highlander, og selv om jeg aldri har vært der så syns jeg det virket så nærme vestlandet sånn utseendemessig at jeg mente det stemte ganske godt. Good times.

Jeg hadde leid meg film på iPaden og greier, men flyreisen er jo altfor kort for den slags. Faktisk så forstår jeg behovet for analog underholdning på flyreiser, man sitter jo bare å venter på at setebeltetlyset skal slå seg av, og det tar laaang tid for oss som har tålmodighet som en 3-åring.

Oppsummert 5 ting du må gjøre i Edinburgh:

1. Dra til Mary King’s Close!

2. Prøve ulike sorter øl, og spise publunsj. (Haggis hvis du er modig, det er ikke jeg.)

3. Rusle i gatene.

4. Dra opp til Arthur’s Seat og se utover byen.

5. Botanisk hage var fint. Ellers kunne jeg gjerne tenkt meg å se Camera Obscura, men det får bli neste gang. Vi gikk også en tur langs en elv som jeg ikke husker hva heter, men der var det fint! (Ok, nå har jeg presset inn tre ting i det femte punktet så tror jeg stopper der.)

 

ingvildiskottland

You Might Also Like