Web

Hva headerbildet sier om deg

24 October, 2012

Det finnes ørten ulike bloggposter rundt på nettet om hvordan man utnytter Twitter sitt nye headerbilde, gode eksempler på headerbilder på Facebook-sider og (kanskje noen færre) artikler om headerbildemuligheter på Google+. Jeg VET jeg kaster inn en brannfakkel (?) når jeg hevder at headerbildet er oppskrytt.

Kanskje ikke for bedrifter på Facebook, men hvor ofte går du inn på en Twitter-profil? Og når du går inn, blir du blown away av det kule designet, eller prøver du å finne en bestemt tweet?

Slik jeg ser det, er headerbildet et nødvendig onde, og jeg sliter med å finne et bilde som skal definere hele personligheten min (får det definitivt ikke til). Twitter-headerbilder kan som alt annet kategoriseres, og hvilken kategori du velger bestemmer hvem du er (dette er så klart fundamentert i masse objektiv forskning):

Natur

Forlengelsen av å skrive “gå på tur i marka” som hobby i CVen (her påpeker jeg åpenbart en klisjè, fordi jeg aldri ville sagt “marka” det strider mot språket mitt). Du er aktiv og sunn og innehar alle kjerneverdier en kan se etter i en nordmann. Det er også en lettvint vei ut, fordi det er nøytralt og ingen hater bilder av Hardangervidden (hvem elsker ikke Hardangervidden?). Ekstremvarianten er bilde av deg selv som hopper i fallskjerm, dykker med haier, _____ fyll inn her, som betyr at du er en tøffing. Kanskje har det også en avvæpnende effekt, og du får aldri slemme-tweets.

 

Portrettbilde av deg selv, gjerne med snakkeboble med kontaktinfo

Pro-headeren. Du jobber jo med sosiale medier, eller har hyrt inn noen som kan fikse bildet for deg, og er veldig opptatt av at sosiale medier er the way å kommunisere med potensielle kunder.

Bakke/steiner/gress/murvegg eller annen repetiv bakgrunn

Du er en estetiker, og siden det er få bilder som gir en god ramme for teksten som faktisk står over bakgrunnsbildet har du funnet en relativt nøytral bakgrunn som gjør jobben. Du er med, du har skaffet deg headerbilde, liksom, men det funker som pyntebord på profilen.

 

Feriebilde

Ah, du er så relaxed! Eller så sitter du å gleder deg til sommerferien i oktober, og det er litt trist. Eller så har du sommerferie i november og skal til Australia, og vil bare gni det inn hos alle dem som tar ferie i Danmark i juli.

 

Kontoret hvor du jobber

Du tvitrer på andres regning. Eventuell tvitrer du om ting som er relevant for jobben, aldri privat. Du vil i hvertfall aldri tvitre LOL til noen, det forbeholder du fjortistweeterne, evt. de med ironisk distanse.

 

Temabilde

Noe som følger opp beskrivelsen din eller profilbilde. Kan godt være subtilt, det er bare kulere. Headerbildet ditt er litt som kunst, bare mye mer hipsteravslappet. Dette er også mulig å få til ved ren tilfeldighet hvis du er heldig, men ikke alle kommer til å skjønne det.  Hvis du i tillegg har et bilde med ironisk distanse er du hippere enn hippest. Har jeg et godt eksempel på det? Nei, jeg aner ikke hvordan man er hipp.

Har jeg noen egentlige råd til headerbilder? Sjekk om teksten kommer frem. Hvit beskrivelsestekst = mørkt bilde.

 

 

 

You Might Also Like