Kommunikasjon

Hva motiverer brukerne dine?

19 April, 2013

fjelltur

Hvorfor går nordmenn så mye på fjellet? (Åh, fantastiske fjellet! Hvis du trenger tips til romantisk miniferie så anbefaler jeg telttur på Norefjell)

Hva er det som motiverer deg til å gjøre noe? Hvorfor bruker du tiden din som du gjør?

Som nevnt en million ganger før så tar jeg altså dette seks ukers kurset om gamification på Coursera. Å se videoforelesningene tar ca. to timer hver uke, i tillegg er det noen korte oppgaver. Jeg forsøker å lese tilleggsmaterialet også, samtidig som jeg også leser boken til foreleseren. Resultatet blir ganske oppslukende. Denne uken har det vært fokusert på motivasjon, og det synes jeg er interessant.

Når en skal planlegge et nettsted, eller planlegge en markedskampanje, eller egentlig gjøre hva som helst hvor en er avhengig av at folk skal gjøre noe, så er det helt essensielt å tenke over hvorfor brukerne i det hele tatt skal bry seg. Hva er deres motivasjon for å gjøre slik som du har tenkt er lurt og bra? Hva er det i ditt produkt som gjør det motiverende å bruke, og ikke minst å fortsette å bruke?

Her er en kort oppsummering av notatene mine fra denne ukens forelesning i gamification. Det handler om psykologi, men siden jeg aldri så mye som sniffet på grunnfag psykologi på universitetet så har jeg kuttet ut dette med ulike tradisjoner og sånn, og bare tatt med det jeg syns var spennende. Sånn, da er du advart.

To hovedkategorier av motivasjon

Det finnes ulike typer motivasjon, og en kan dele det opp i indre og ytre.

Indre motivasjon er når du gjør noe fordi du liker å gjøre det. Du liker jobben din så godt at du ville gjort den gratis. Du spiller spill fordi du syns det er morsomt. Du leser en bok fordi du syns det er spennende.

Ytre motivasjon er motsatt at du gjør noe for en ekstern grunn. Du får betalt for å gjøre det, eller du gjør noen en tjeneste.

Gabe Zichermann har delt inn den ytre motivasjonen i fire punkter:

  • Status – Du får respekt fra andre hvis du gjør det.
  • Tilgang – Du får tilgang til noe andre ikke har hvis du gjør det.
  • Makt – Du kan gjøre noe spesielt hvis du gjør det.
  • Ting – Du får ting hvis du gjør det.

Hele tiden min på universitetet var en herlig blanding av ytre og indre motivasjon. Noen emner synes jeg var utrolig spennende, og selv om jeg kanskje ikke helt så nytteverdien, så tok jeg de likevel. Andre emner led jeg meg gjennom. (Jeg kommer for eksempel aldri til å se filmen “It’s a Wonderful Life” igjen. Ikke spør.) Du kan jo selv tenke deg hvilke emner jeg fikk best karakter i.

Indre motivasjon er gull

Den indre motivasjonen er altså gullet. Du kan gjøre ting fordi noen har bedt deg om det, eller for å tjene penger, men du gjør aldri noe så inderlig som når du gjør det fordi du har lyst. Jeg tror jeg hadde slitt mer med å ta e-læringskurset om gamification hvis motivasjonen min kun hadde vært ytre. Men den viktigste grunnen til at jeg gjennomfører det er fordi jeg syns det er morsomt. Jeg savner å være student, jeg syns det er gøy å lære, og jeg syns gamification er utrolig interessant. Jeg jobber med kommunikasjon, og selv om jeg ikke nødvendigvis har tenkt å lage badges og poeng til nettsidene på jobb (det ble faktisk diskutert da nettsidene ble laget, men lagt til side i første omgang), så er det likevel mange av teoriene i gamification som er relevante. Du vil jo legge til rette for at brukerne dine har en indre motivasjon for å bruke produktet ditt.

Selvbestemmelsesteorien gir noen tips til hvordan man kan legge til rette for indre motivasjon (når man for eksempel designer en app/nettside/e-læringskurs):

Kompetanse – Du opparbeider deg kompetanse som er verdifull for deg

Autonomi – Du er i kontroll (brukeren i sentrum)

Tilhørighet – Du er med på noe større

 

Hvis du synes dette høres spennende ut så anbefaler jeg kapittelet om motivasjon og gamification i Kevin Werbachs For the Win.

 

You Might Also Like