Web

Hvem eier livet ditt på nett?

6 November, 2012

 

Bildet er en wordle av de mest brukte ordene i Facebooks legal terms. 

Google+ er et sted jeg får mer og mer sansen for. Facebook er et sted jeg får mindre og mindre sansen for.

Nå snakker jeg rent personlig, altså. Hvis man driver med online markedsføring mot flesteparten i Norge (eller verden) så må man være på Facebook. Men jeg tror foreløpig reklamefrie Google+ sniker seg oppover. Facebook begynner å preges av reklame, og jeg har merket flere som har murret om det.

Ikke at jeg tror Google + kommer til å ta over tronen, i alle fall ikke med det første. Og jeg ser helt klare negative sider med Google +. For eksempel så liker jeg ikke animerte GIFer, jeg syns ikke sitater oppå bilder er stas, og jeg har ikke Android-telefon. Tre kategorier av innhold som det florerer av på Google + (de to første er helt klart verre enn den siste, altså). Men jeg liker å skrive mer enn 180 tegn. Jeg liker å ha et sosialt nettverk hvor det finnes andre som er opptatt av internett og sosiale medier og web og markedsføring. Når det kommer til sistnevnte så er Google+ stedet å komme i kontakt med for eksempel en gjeng med dansker som er interessert i markedsføring.

Det er enklere å møte likesinnede på Google+ enn på Facebook. Og man får gå mer i dybden enn på Twitter.  Men spørsmålet er kanskje om folk blir lei av å bli overvåket på internett, og da er ikke Google en utfordrer. Hvis folk er lei av reklame på Facebook, hvorfor skal de da gå over til kongen av PPC – Google?

Spørsmålet er om folk blir så lei at de kutter gigantene for en utfordrer som gir dem kontroll over sine egne data?

 

You Might Also Like