Web

Hvordan endre størrelse på bilder i Paint

9 April, 2012

Dette har jeg forklart til såpass mange at jeg like gjerne kan lage et blogginnlegg om det. Bilder kommer i alle størrelser, og skal du bruke bilder på en nettside må du veldig ofte gjøre dem mindre. Du trenger ikke Photoshop for å endre størrelsen på et bilde, det kan du også gjøre i Paint.

For å endre størrelse på et bilde i Paint trykker du først på Endre størrelse, og i vinduet som kommer opp skriver du inn den nye størrelsen på bildet. Hvis du huker av boksen “Behold størrelsesforhold” så vil bildet holde på de opprinnelige proporsjonene.

Er du usikker på hvor stort bilde du trenger? Du kan kanskje sammenligne størrelsen med et annet bilde? Du vil få opp dimensjoner på et bilde hvis du markerer det. Da står dataene til bildet nederst i mappen. Dimensjonene er oppgitt i piksler, så vær obs på å huke av for pikslene når du endrer størrelsen i Paint.

Hvis du skal legge ut et bilde til en blogg eller nettside kan du også sjekke hvilken størrelse du bør bruke i browseren din, i alle fall hvis du bruker for eksempel Google Chrome. Høyreklikk på elementet du vil vite mer om (for eksempel feltet hvor du vil plassere bildet ditt) og klikk inspiser element. Da vil det komme opp en boks med størrelsen på det elementet.

En skjermdump av min blogg, og du ser at bredden på feltet er 500 (dette stemmer ikke lenger for min blogg siden jeg har endret design, men prinsippet er det samme). Da bør ikke bildene jeg bruker på denne bloggen være bredere enn 500 piksler.

 

Edit: Hvis du har en gammel versjon av Paint hvor du ikke får endret størrelse, eller bare har lyst på et bedre bilderedigeringsverktøy, test ut Pixlr. Det er både online og gratis.

 

 

You Might Also Like