Kommunikasjon, Web

Hvordan finne ideer til bloggen din

5 May, 2015

Det er ikke alltid lett å finne på lesverdig og interessant innhold til bloggen din. Siden jeg er en bloggedronning (bætterelell!) med sans for å dele, så skal jeg komme med noen tips til hvordan du kan få nye ideer til bra innhold.

Evaluer det du har

Det aller kjedeligste rådet er å se på hva du har på bloggen fra før. Men det er ikke et dumt tips, skjønner du. Du skriver jo om ting du interesserer deg for, ta deg tiden til å bla gjennom og se. Kanskje du blir inspirert til å skrive mer, finner en annen vinkling eller har endret mening.

Sett deg ned med penn og papir foran datamaskinen. Se litt på bloggen din. Skriv ned de overordnede temaene du skriver om. Tenk på hvem du skriver for. Hva vil hun lese? Hva er hun interessert i? Skriv ned stikkord under temaene. Når du er ferdig har du en haug med stikkord som kan bli til bloggposter. Denne oversikten er fin å ta vare på til en grå dag.

Tenk utenfor sjangerboksen

Kanskje du kan starte en fast spalte med et tema. Hver måned skriver du et innlegg om hvilke filmer du så, og om du anbefaler dem eller ikke. Du kan lage lenkelister, how-tos eller trendguider (trenger ikke være mote, du kan jo ha en “hva er trendy på instagram” eller hva nå enn du vil).

Du kan intervjue noen du syns er topp, du kan samle bilder du syns er fine eller legge ut en video. Du kan anbefale andre bloggere som du liker, og du kan anmelde softis-strø. Intet tema er for smalt for en bloggpost!

Spør leserne

Du kan spørre leserne direkte i kommentarfeltet ditt, eller du kan se hva folk søker i internsøket ditt. Hvilke ting som gir deg organiske treff på bloggen kan også være nyttig. Skriv bedre og mer utfyllende om det folk leter etter.

Det kan være skummelt, men det er mye morsommere å lese bloggen til noen som tør å mene noe. Ikke vær redd for å ta et standpunkt. Man trenger ikke gå gjennom livet og være venn med alle. Det er ikke farlig å skape litt debatt. Tvertimot er jo hele det demokratiske og fine med internett at alle kan få ytre meningene sine.

Se på andre

Se på andre bloggere, både de som blogger om det samme som deg og de som blogger om helt andre ting. Jeg leser en haug blogger hver eneste dag (bruk RSS-leser!) og får masse inspirasjon fra interiørbloggere, livsstilsbloggere, techbloggere, politikkbloggere, kommunikasjonsbloggere, og alle de andre rare dyrene som har sin egen blogg der ute. Det er hauger og dunger av inspirerende og velskrevne blogger, både i Norge og internasjonalt.

Ha lavere terskel

Hvis du virkelig sliter med å skrive blogginnlegg, så er du for streng med deg selv. Bruk gjerne tid på å skrive gode tekster, men ikke bruk en uke på hvert eneste innlegg. Kanskje du skal skrive kortere, eller ha mer fokus på bilder. Finn ut hva som sperrer deg fra å legge ut.

Noen tenker for stort når de skriver et blogginnlegg. En blogg er som en god serie. I motsetning til en spillefilm der alt må med, så har du tid til å forklare detaljene.

Vær din egen redaktør

Dette er et godt skrivetips til alle ensomme ulver der ute. Skriv teksten din, og legg den fra deg. Enten for en dag eller en hel uke, men litt distanse til teksten din vil gjøre deg bedre egnet til å redigere den før du publiserer. Les den høyt for deg selv, og hopp i det.

Les også:

Tips for en god bloggpost

Bruk bilder riktig

You Might Also Like