Design

Hvordan (IKKE) kaste bort tiden når du designer

11 November, 2016

Jeg begynte akkurat å lese Know Your Onions Graphic Design, og ble skikkelig truffet av ett av rådene i boken.

Nemlig det å flytte ting rundt.

Du vet hva jeg mener? Man sitter der i Illustrator eller Indesign eller hvilket program du nå bruker. Og noe er ikke helt riktig. Kanskje hvis du flytter den boksen til den andre siden? Kanskje litt større font? Nei, kanskje litt mindre font. CTRL+Z. Nei, flytt boksen tilbake igjen. Og så videre.

Og plutselig gikk det tre timer, og du har ikke gjort noenting. Eller, du har jo mange versjoner av arbeidet ditt. Men ingen funker helt.

Det er litt som å gjøre annet kreativt arbeid. For eksempel å redigere tekst eller video. Og løsningen er ikke å flikke til du blir blind for ditt eget arbeid.

Når du kommer til flikkepunktet, det punktet hvor du er blind for ditt eget arbeid, så trenger du avstand. Jeg har alltid vært fan av  å gi det en dags hvilepause, bare å legge det helt bort og se på det i morgen. Eller print det ut, få en kollega til å si sin mening og se.

Se.

Hvis du ikke har en hel dag, ta en liten ekskursjon. Gjerne helt ut av kontoret. Gjerne til mitt favorittsted, biblioteket. Eller ut. Kjøp en kaffe. Mat en spurv. Ta en 15-minutters time out. Du blir garantert mer produktiv, også slipper du de røde, slitne øynene som har stirret på samme skjermen siden lunsj.

You Might Also Like