Design, Media

Hvordan lage animasjon i Photoshop

20 November, 2012

Du visste kanskje ikke at det går an å lage enkle animasjoner i Photoshop? Med trykk på enkle, her er en guide til hvordan du for eksempel lager din helt egne supring i Photoshop CS6. Supring, også kalt lower thirds, er det navnefeltet som kommer inn fra siden av skjermen på for eksempel en nyhetssending.

Her er det ferdige resultatet (nå står den midt på, men du plasserer altså supringen i den nedre delen av bildet):

1. Start med å lage en ny fil i Photoshop. Jeg lager den i 1750×200 piksler, fordi jeg skal bruke video som er 1920×1080.

2. Gå til Window -> Timeline. Du får opp en ny meny, trykk “Create Video Timeline”.

3. Nå ser du at de lagene som ligger i filen din, også kommer opp i Timeline. Lag en hvit firkant som fyller hele arbeidsområdet. Legg på teksten din. Det kan også være fint å gjøre den hvite boksen litt gjennomsiktig, kanskje 80 eller 90%? Du kan jo også brande den, selvfølgelig, sånn at den passer inn i den øvrige grafiske profilen. Rasteriser laget (ellers funker ikke animasjonen), du trenger ikke å rasterisere skriften.

4. Nå er det på tide å få supringen til å komme inn i bildet sånn som på TV. Klikk deg inn i Timeline-menyen, og klikk på den lille trekanten ved siden av laget til rektangel. Nå kan du sette inn/ut. Gå til ca. 10 frames og trykk på det lille ikonet ved siden av Position for firkanten, og Transform for skriften. Klikk på den vanlige menyen igjen, marker alle lagene og trekk dem ut fra rammen, jeg la dem rett utenfor rammen på venstre side. Nå skal du ha animert lagene dine, og du kan trykke play for å spille dem av. Gå noen sekunder ut, og animer slik at den går ut igjen.

Forvirret? Du kan få filen min og bruke den til akkurat hva du vil: Supring.psd til nedlasting. Den trenger gjerne litt pynt for å bli fin, for eksempel en logo.

Nå kan du faktisk bare dra Psd.filen din inn Premiere, si ja til å merge alle lagene, og plasser den oppå videomaterialet ditt der du vil ha den. Perfekt for deg som er komfortabel med Photoshop og skal gjøre enkel videoredigering i Adobe Premiere.

Et live eksempel på en supring jeg laget i Photoshop finner du her.

 

 

You Might Also Like