Teknologi

Hvordan Zite finner innhold akkurat du vil like

9 July, 2014

Jeg har aldri vært så imponert over en lese-app som Zite før. Det er som en RSS-leser hvor du slipper å legge inn adressene selv. Uten at jeg gjorde noe mer enn å definere interesser og koble på Twitter-kontoen min, fant den med en gang tonnevis med interessant innhold for meg.

Zite finner innhold basert på hvor ofte det deles i sosiale medier og hvem som deler det. En twitter-konto med 10 000  følgere eller en som får masse retweets har mer verdi enn en med 10. Når mange brukere deler en link, regner Zite sammen disse brukernes verdi for å se hvor interessant linken er. Nyere artikler scores høyere enn eldre.

Den ser også på hvilket innhold du deler, altså hva du er interessert i., og hvem du følger i sosiale medier. Sammen med at du forteller hva du er interessert i å lese, ender du altså opp med en samling artikler som passer for akkurat deg, og som oppdateres hele tiden. Jo mer du bruker appen, jo mer tilpasser den seg dine interesser. Den noterer seg hvilke artikler du leser, liker og deler, og hvilke du blar forbi.

Nå er Zite kjøpt opp av Flipboard, og kommer til å legges ned. Forhåpentligvis vil Flipboard gjenoppstå som en dugenes hybrid, for Zite er definitivt den beste appen av de to.

 

Zite på iTunes

Zite på Google Play

You Might Also Like