Web

Hvorfor blogge?

22 January, 2015

Det er mange gode grunner til å blogge. En blogg gjør det ofte godt i søkemotorer. Det er det mest fleksible sosiale mediet. Du kan tjene penger på en blogg. Du kan få mange lesere. Du kan få nye venner.

Hvis du er student eller på jakt etter jobb, så er en blogg bra for å markedsføre deg selv. Det er er sted å vise frem hvem man er og hva man kan.

Er du en bedrift, så kan en blogg være et sted hvor dere deler erfaringer, den kan skape trafikk inn til nettsidene deres og være et kontaktpunkt til kunder. Et sted dere viser frem menneskene bak og viser engasjementet deres for fagfeltet.

Hvorfor blogger jeg?

Jeg er ikke student, på jakt etter jobb og ikke er jeg en bedrift heller. Jeg tjener ikke penger på bloggen, og har ikke mange lesere. Likevel digger jeg å blogge. Hvorfor det?

Jeg blogger fordi jeg har lyst. Jeg har blogget på ulike blogger og om ulike temaer i ti år (shit, faktisk!), og hvis jeg har møtt bloggeveggen, så har jeg stoppet. Fordi hvis jeg ikke syns det er gøy, så er det ikke vits. Blogg er et overskuddsprosjekt. Jeg kan være kreativ, seriøs og personlig. Jeg poster det jeg føler for.

I perioder har jeg skrevet mindre, og brukt masse tid på å flikke på designet, finne nye WordPress-temaer og justere på dem. Sjekket ut plugins på WordPress, justert litt mer på designet, også gjort om alt igjen. I andre perioder har jeg skrevet mer.

Jeg blogger fordi jeg liker å skape, ikke bare konsumere. Jeg blogger fordi jeg liker å lage innhold. Bloggen min er et sted hvor jeg får utløp for skrivelyst. Den gjør meg skarpere, fordi jeg anmelder faglitteratur og skriver ting jeg lærer fra kurs.

Og hvis du vil bli bedre til å skrive? Blogging hjelper deg med det også, fordi skriving er noe man blir bedre til jo mer man øver.

Blogg om det du syns er gøy

Nesten uansett hvilke andre motiver du har for å starte en blogg, så må du først og fremst gjøre det fordi du syns det er gøy. Du må velge et tema du liker å snakke om. Enten det er interiør, fjellsport, sminke eller digitale medier.

Og når du finner den gode blogge-gløden, du kjenner at du skriver om de rette tingene og du kjenner en indre glede av å trykke på publish: Da er blogging den beste hobbyen i verden.

You Might Also Like