Digitalt, Web

Hvorfor content marketing er viktig

2 May, 2014

Content marketing, eller innholdsmarkedsføring er trendy greier om dagen. (Det er kanskje aller mest trendy å snakke om content marketing.) I bunn og grunn handler det, som før, å lage godt innhold, og det er også viktigere enn før å lage godt innhold på nett. Her er noen grunner til det:

Innholdet avgjør hvor du havner i søkeresultater

Alle vet at søkemotoroptimalisering er viktig, fordi hvis du ikke kommer høyt opp i søk på Google så mister du potensielle kunder. Noen har fått med seg at meta-tagger, innkomne lenker og god kode på nettsidene er viktig for å komme høyt opp i søk, men vet du at den desidert viktigste faktoren er innholdet ditt? Hvilke ord du bruker, hvor ofte du oppdaterer sidene dine og hvilke overskrifter du velger er noen av tingene som avgjør hvor i søkeresultatet du havner.

Du trenger innhold å dele i sosiale medier

“Vi trenger noe å dele på Facebook”.  Høres det kjent ut? Helst et bilde, siden det gjør det bra i sosiale medier. Kanskje en infografikk eller en video? Det sier seg egentlig selv. Skal du ha noe effekt av tilstedeværelse på sosiale medier, så må du ha noe å si. Det bør være noe som passer med strategien din, passe inn i tonen og være interessant for følgerne dine.

Internett gir deg muligheten til å tilgjengeliggjøre et budskap

Å gjøre noe tilgjengelig handler ikke om å smelle ut en forskningsrapport på 200 sider som en pdf på nettsidene. Selv om den forsåvidt er tilgjengelig fordi alle kan laste den ned, er det ikke alle som kan lese og forstå den. Veldig ofte handler det om å få frem et budskap på en enklest mulig måte. Kan du forenkle ennå mer? Gjør det. Kan du visualisere det? Gjør det. Folk setter pris på at nyttig kunnskap blir godt presentert, hvis du gjør det riktig så vil det bli delt videre. Husk at internett er oversvømt av informasjon, du må sørge for at ditt budskap er lett å få med seg.

Reklame er slitsomt, innhold er nyttig

I alle fall hvis du klarer å holde reklametankegangen unna innholdet ditt. Ingen liker reklame, du må gi folk en annen grunn til å like Facebook-siden din eller besøke nettsidene. Helst en annen grunn enn at de leter etter kontaktinfoen din. Har du en bedriftsblogg, vær sjenerøs med hva du deler. Fortell om hvordan dere jobber, gi gratis tips og råd og skriv noe som har en verdi. For dem, ikke for deg. Hva får du igjen? Du får et godt rykte, og du får loyale kunder/tilhengere.

 

You Might Also Like