Teknologi

Hvorfor jeg sluttet å bruke Jawbone UP

28 December, 2013

jawboneup

Jeg er egentlig ganske entusiastisk på vegne av wearable tech, altså teknologi man skal ha på seg. Det virker morsomt å få inn data på hvor mange skritt du går, hvor du går og hvordan du sover, for ikke snakke om Google Glass. Hovedproblemet er at jeg ikke har lyst å gå med et stort, klumpete plastarmbånd 24/7.

Jeg fikk meg Jawbone UP i mai i fjor, og brukte den i ca. et halvår før jeg ble lei. Jeg ble ikke lei av å ha en dings som telte skrittene mine, eller vekket meg mykt om morgenene akkurat i det søvnen min var lettest, men jeg var lei av designet. Hva som er problemet til wearable tech-selskapene vet jeg ikke, har de for mange mannlige ingeniører i morsomme t-skjorter som designer utseende på disse gadgetene? Skjønner de ikke at klumpete plastikk ikke er et spesielt kult, eller for den saks skyld behagelig tilbehør? Jeg tror rett og slett ikke jeg er i målgruppen til disse folkene. (Spesielt ikke i målgruppen til Samsungs smartklokker, bare sjekk ut denne kleine reklamen.. Uff.)

Hva med å bare merge treningsarmbånd og smartklokke, og ikke minst – lage et design folk faktisk har lyst til å gå med? Skjønner ikke hvorfor det skal være så vanskelig.

You Might Also Like