Web

Hvorfor noe blir en viral hit

18 October, 2017

Du har kanskje lest Contagious: Why Things Catch On. Jeg har skrevet om den før. Det er ikke rart den er blitt en bestseller. Alle som bruker nettet til å kommunisere med vil jo nå ut til så mange som mulig av målgruppen.

Vi trenger kanskje ikke at innholdet vårt blir en viral hit, men det hadde da sannelig ikke skadet heller.

Vær så snill: Lik og del.

Jeg jobber med å lage godt innhold. Fordi bra nettsider fortjener god tekst, talende bilder og logisk navigering. Å skrive på nett handler om tone og logikk. Om å skrive for folk og ikke for søkemotorer (men vite hvordan sistnevnte fungerer).

Så klart jeg syns sånne boktitler er spennende. Hva er det som gjør at vi ikke scroller videre. Hvordan kan man presentere nyttig innhold, ny kunnskap til en faggruppe, på en spennende måte?

Hvordan kan jeg legge mest mulig til rette for at brukeren skal oppdatere seg faglig? Er det med små drypp i hverdagen eller å fordype seg i blant. Er det med å se video, lese tekst, høre lyd eller se infografikk.

Du blir jo en nerd. Du går rundt og interesserer deg for gode overskrifter og lenker. Lengde og form på video. Du utvikler et hat mot dårlige stockbilder. Fryder deg over god lyd. Velger fastlege ut fra hvem som har de beste nettsidene.

Jeg trenger ikke å lage virale hitter, men jeg vil at innholdet jeg lager skal være vakkert presentert og enkelt å lese.

Tilbake til Contagious. Boken er mest kjent, men e-kurset ligger på Coursera og venter på alle innholdsnerdene der ute. 

Jeg har i alle fall ikke klisterhjerne, så jeg tar gjerne en repetisjon.

 

You Might Also Like