Design, Kommunikasjon

Infographics

22 March, 2012

Jeg var på morgenmøte hos Visma Sirius i dag og hørte om infographics. Infographics, eller infografikk (?) er en trend i tiden, og har blitt veldig populært de siste årene. Jeg digger det, fordi jeg liker alle metoder som kan gjøre kommunikasjon mer spennende. Infographics blir typisk brukt til å presentere statistikk, men alle måter å bruke symboler og bilder for å forklare fakta er en form for infographics. Eksempel på infographics finner man forresten overalt på nettet for tiden, for eksempel på egne nettsteder dedikert til fenomenet, eller sider hvor du kan laste inn informasjon fra sosiale medier som for eksempel data fra Facebook eller Twitter på What About Me? eller visual.ly eller CVen din fra LinkedIn. Det er klart, disse vil jo ikke bli like fine som en skreddersydd infographic om et sært tema, men det er morsomt å leke seg med.

De flinke folkene i Halogen var der (og brukte så klart en annen trend i tiden som slår powerpoint ned i støvlene, hvertfall i kulhetsskala) og Norad viste frem hvordan de bruker infographics til å presentere norsk bistand. Norad imponerte meg, og det var også litt fint å slippe å se nok en infographic som handlet om sosiale medier (det er 2011).

Vil du se en infographic om infographics, sjekk ut Ivan Cash sin side.

Bilde: Infographic: Three Growing Expectations for the Future of Technology, According to Kids av Latitude Research | Some rights reserved

 

 

You Might Also Like