Kommunikasjon, Web

Innhold som skapt for å dele

3 January, 2014

elaring1

Content marketing har vært diskutert til det kjedsommelige blant kommunikasjonsfolket. Veldig mange blir glade når de oppdager at hey, dette kan vi jo fra før, fordi content marketing handler i bunn og grunn om å lage bra innhold på nett som helst skal være noe folk har lyst å retweete. Og det begynner å bli gammelt nytt. Når folk deler innhold vi lager, så får vi den beste reklamen vi kan få, fordi man lytter som regel til anbefalinger fra venner. Du markedsfører deg og produktet ditt med gratis innhold. Hvis du for eksempel lager e-læringskurs så legger du kanskje ut noen av dem åpent, og lar andre være lukket for dem som betaler. Hvis du har en nettavis så lar du noe av det gode innholdet ditt ligge utenfor betalingsmuren. Hvis du produserer morsomme videoer for andre, så lager du en dritbra morsom video som går viral.

Når innholdet ditt blir delt av andre

Jeg har aldri laget en video i klassen til The Fox, eller den amerikanske julekort-familien, men jeg har laget videoer som har blitt delt av andre. Gjevest var det når videoen vi laget på jobb ble brukt i en nettsak på NRK.noDet er god reklame.

Å lage kreativt og spennende innhold som folk bare kribler etter å dele er ikke lett. Og kanskje målet ditt ikke er å bli spredd til hele verden, men kanskje heller å bli spredd innad i ditt kundesegment. Som med alt annet nettinnhold handler det om å sette brukeren i fokus. Hvorfor skal folk bry seg om videoen din? Hva er egentlig poenget? Siden webben er et sted man surfer, og gjerne surfer fort forbi, har du kort tid til å overbevise om at innholdet ditt er verdt noen ekstra minutter. Forhåpentligvis unngår du den største content marketing-fellen av alle: Å lage ennå mer innholdsfyll som ingen egentlig bryr seg om, og som bare drukner i mengden.

Forklar kompliserte ting på en enkel måte

Jeg tror det er mye lettere å være saklig enn morsom. Morsom er for komikerekspertene, og siden det stort sett bare er meg som ler høyt av mine egne vitser (dessverre) holder jeg meg stort sett til saklig. Det er et overraskende stort felt å ta tak i hvis du vil kommunisere vanskelig faglig stoff på en enkel måte. Bruk enkle ord for å forklare kompliserte ting, bruk vakre illustrasjoner for figurer som aldri før har sett innsiden av Adobe Illustrator og gjør det mye kortere og mer konsist enn du har lyst til. Klarer du å forklare kompliserte ting på en enkel måte blir ekspertene glade fordi folk skjønner viktigheten av hva de driver med, og alle andre liker det fordi de skjønner kompliserte ting.

You Might Also Like