E-læring, Web

Innholdsstrategi: Administrasjon av innhold

20 February, 2014

Oppsummering av uke 6  i MOOCen Content Strategy for Professionals: Engaging audiences for Your Organisation. Jeg tar dette kurset, og kommer til å dele notatene mine her på bloggen.

I den siste uken av kurset snakket de om flere temaer: Administrasjon av innhold med referanse til Kristina Halvorson sin Content Strategy for the web, opphavsrettigheter og bedrifter som skaper innhold.

Ha en plan for innholdet ditt

I siste uken av kurset om innholdsstrategi er tema administrasjon av innhold. Og alle som har jobbet som webmaster eller nettredaktør kjenner vel boken til Kristina Halvorson, Content Strategy for the web. Denne boken er bibelen for innholdsstrategi, og er også utgangspunktet for den første delen av den siste uken i kurset.

Kristina Halvorson er fan av gjennomtenkte planer for webinnhold, både hvem som skal produsere det, hvem som skal godkjenne det og hvem som eier det. Og hvem som skal slette det. Og hvordan innholdet passer sammen med organisasjonens overordnede planer. Et godt spørsmål å begynne å stille seg er hvorfor du lager innhold på nettsiden din. Hva skal dette innholdet gjøre for organisasjonen din, og ikke minst for brukerne?

Opphavsrettigheter

Denne uken handler også om opphavsrettigheter, først og fremst med utgangspunkt i USA, men også med et internasjonalt og historisk perspektiv. Den internasjonale opphavsrettsorganisasjonen, WIPO, er en organisasjon under FN som ble opprettet for å “oppmuntre til kreativ aktivitet og fremme beskyttelse av intellektuell eiendom i verden”.

Visste du forresten at det var sybarittene i gamle Hellas som skal være de første kjente brukerne av opphavsrettighetene? Hvis en kokk i Sybaris laget en unik kulinarisk matrett, hadde han de eksklusive rettighetene til matretten i ett år. Hvis du er interessert i opphavsrettigheter, så anbefaler jeg deg forresten å lese boken Opphavsrett for begynnere, av Olav Torvund.

Bedrifter som skaper innhold

Flere og flere bedrifter beveger seg fra tradisjonell reklame og over mot innholdsproduksjon. De kan ha gode grunner for det:

  • 20% av all webtrafikk kommer fra innhold som er delt i sosiale medier.
  • 70% av kunder foretrekker å bli kjent med en bedrift gjennom artikler fremfor reklame. For de som har beslutningsmyndighet i bedrifter er tallet 80%.
  • 67% flere leads kommer fra bedrifter som har en aktiv blogg.
  • 70% mener at innholdsmarkedsføring gir dem følelsen av nærhet til en merkevare.
  • 60% mener at innholdsmarkedsføring hjelper dem å ta beslutninger angående produkter.

Men, det er viktig for bedrifter som bruker innholdsmarkedsføring å være ærlig på hvor informasjonen kommer fra.

Om du velger å ansette egne folk til å lage innhold for deg eller kjøper tjenester eksternt kommer an på. Med egne ansatte har du mer kontroll, kjøper du eksternt så får du andre perspektiver og erfaringer. Uansett må du ha en plan for hvordan innholdet skal administreres.

 

Tidligere notater fra dette kurset:

You Might Also Like