E-læring, Kommunikasjon, Web

Innholdsstrategi: Forstå målgruppen din

20 January, 2014

Oppsummering av uke 2 i MOOCen Content Strategy for Professionals: Engaging audiences for Your Organisation. Jeg tar dette kurset, og kommer til å dele notatene mine her på bloggen.

Professor Rachel Davis Mersey sier at folk bare vil lære om ting som de er motivert til å lære, og kan bare konsentrere seg om et tema hvis de er motiverte for det. Derfor bør organisasjoner målrette den informasjonen de ønsker at folk skal få med seg etter brukerne, og hvis du har etablert deg som en kilde som gir dem det de trenger, så er det større sjans for at de også hører på det budskapet som du ønsker at de skal få med seg.

Men Davis Mersey mener at den største feilen en kan gjøre er å spørre folk hva de vil ha, det var ingen som visste at de ville ha en iPhone før den var funnet opp. Du må altså forstå folks livsstil, og være et steg foran dem.

Lag personas

Når en jobber med kommunikasjon, er personas nyttig. Det trenger ikke bare være eksempler på mennesker i målgruppen din, det er også nyttig å intervjue brukere, vite hvordan deres virkelighet er. Personer er eksempler på individer som er erketyper av målgruppen din. Du må lage løsninger som møter folk der de er.

notater

Segmenter

Jo vanskeligere det er å måle noe, jo bedre er det for å forstå en målgruppe. Ytre faktorer trenger ikke være så viktig, selv om noen har ulik alder, kjønn eller bosted så kan en likevel være interessert i det samme. Segmenter basert på interesser vil være mer verdt. Det er også nyttig å vite hvordan en typisk dag ser ut for en typisk bruker. Når har de tid til budskapet ditt, og hvor er de da?

Å målrette et budskap

Opplevelser kan deles opp i flere typer. For eksempel en timeout-experience som brukes avslappende, for eksempel ved å se på et reality program eller lese et glossy blad. Dette appellerer spesielt til kvinner, og det er derfor visse produkter prøver å innbille deg å det å bruke for eksempel type shampoo eller dusjsåpe er nærmere en euforisk pause i hverdagen enn vask av kropp og hår. Går du for en slik opplevelse bør man ikke være for aggressiv i å pushe ut informasjonen, det ødelegger opplevelsen av avslapning.

Siden vi tenker og drømmer i historier, er dette et kjent og stadig mer populært grep, men husk at historier også må målrettes. Yngre mennesker liker for eksempel kortere og kjappere historier enn eldre mennesker.

You Might Also Like