E-læring, Kommunikasjon

Innholdsstrategi: Plattform og design

5 February, 2014

smartfon

Oppsummering av uke 4 i MOOCen Content Strategy for Professionals: Engaging audiences for Your Organisation. Jeg tar dette kurset, og kommer til å dele notatene mine her på bloggen.

Denne uken ble litt for overflatisk for meg. Kanskje fordi det er stoff jeg kan ganske godt i utgangspunktet? Håper det bare er en midlertidig low. Uansett, en kjapp oppsummering.

Å fortelle en historie på ulike plattformer

De rikholdige medieopplevelsene vi har nå har endret hvordan vi kommuniserer med hverandre. Vi konsumerer media på ulike flater, og i ulike former – vi bruker tablets, TV, mobil og desktop til å se på bilder, video, lyd, grafikk og tekst. De ulike flatene og formene er forskjellige, og bør behandles forskjellig, sier professor Emily Withrow i denne ukens video på Content Strategy for professionals.

Måtene vi bruker historiefortelling endrer seg etter hvilken medieplattform vi bruker. Men det som er viktig å huske på når man skal skape innhold, er at formatet følger historien, ikke omvendt. Altså: Bestem deg for hvilken historie du vil fortelle før du bestemmer deg for at du trenger en superfresh video. Tenk også hvordan de ulike flatene kan spille på lag med hverandre for å formidle et budskap, og tenk over om brukerne dine sjekker innholdet på mobil på butikken eller på en laptop i sofaen.

Menneskesentrert design

Professor Jeremy Gilbert er tilhenger av å bruke menneskesentrert design når man skaper innhold. Bruk personas, tenk over brukerens behov, lag prototyper, og test og test igjen. Studer brukeren, vet du hvilken situasjon de er i når de skal se på innholdet ditt? Har du deres fulle oppmerksomhet, eller gjør de noe annet samtidig? Har de frie hender? Har de ubegrenset med tid, eller bare 30 minutter?

Du bør måle effekten innholdet ditt har på brukeren både kvantitativt og kvalitativt, og du kan ikke teste tidlig, eller ofte nok. Begynn med det overordnede, røffe (gjerne test på prototyper hvis du er så tidlig ute) og beveg deg mot å teste detaljene etterhvert. Husk at grafisk design betyr noe på inntrykket, og bør også testes.

Tidligere notater fra dette kurset:

 

Men hvor har du funnet det flotte illustrasjonsbildet som du brukte på toppen av siden da, Ingvild, tenker du kanskje? Har du kanskje GLEMT alt om bildehenvisning og Creative Commons og sånn? Neida, det fant jeg på deathtothestockphoto.com, hvor du får 10 gratis bilder tilsendt hver måned. Ganske kult, eh?

You Might Also Like