E-læring, Web

Introduksjon til innholdsstrategi

15 January, 2014

usedtoloveyou

Oppsummering av uke 1 i MOOCen Content Strategy for Professionals: Engaging audiences for Your Organisation. Jeg tar dette kurset, og kommer til å dele notatene mine her på bloggen.

Innholdsstrategi er å lage troverdig og transparent innhold som forbedrer organisasjonens strategiske mål. Først og fremst lages innholdsstrategien for å hjelpe målgruppen din å holde seg bedre informert.

John Lavines tre sannheter som aldri vil endre seg:

  • Det eksisterer en stigende bølge av informasjon. Mengden informasjon som ligger tilgjengelig på internett har aldri vært større, og hver eneste dag dyttes det ut ny informasjon på nettet.
  • Vi har ikke mer tid enn før. Døgnet har bare 1440 minutter tilgjengelig.
  • Verden er mer komplisert enn før. Hvordan få oppmerksomheten til de du vil nå?

Folk vil gi deg oppmerksomheten deres hvis du gir dem mer av det de vil ha, men det må være tilgjengelig når de har tid til å se på det, og på de flatene de bruker. Dette løser du altså med innholdsstrategi.

Forstå målgruppen

Det første du må gjøre er å lære de strategiske målene for organisasjonen og din rolle, og fokuser på disse målene. Lær hva som betyr noe for målgruppen din og hva som er viktig i livene deres. Lever innhold som gir dem en faktisk verdi. Jo bedre du kjenner målgruppen din, jo lettere er det å gi dem innholdet de trenger.

Et apropos: Brukertesting er en god metode for å forstå brukerne dine. Det trenger ikke være vanskelig eller dyrt, les for eksempel Netlife Research sin feltmanual for geriljatesting.

Det er kulturelle forskjeller i hvordan vi forteller historier og deler budskap, men det viser seg å være ganske universelt hvilke grunner vi har for å bruke tid på innhold. For eksempel at innholdet gjør oss smartere, gir oss noe å snakke om, handler om våre interesser, inneholder overraskelser/humor eller inspirerer oss.

Ulike grunner til at folk bruker tid på innhold

Folk har ulike grunner til å engasjere seg i innhold. I Medill on Media Engagement diskuteres de ulike grunnene. For eksempel vil en holde seg oppdatert på faget sitt for å “fortjene” en plass i en gruppe, eller ha noe å snakke om i lunsjen. Eller en leser nyheter for å føle at en er en del av samfunnet og for å holde seg oppdatert.

Innhold og kontekst

Jo lettere tilgjengelig du gjør innholdet, jo mer sannsynlig er det at du kommer til å bruke tid på det. Du må også tenke kontekst, det er ikke alltid brukerne dine har tid til å bry seg om budskapet ditt, treffer du dem til rett tid?

Innhold må være magnetisk, altså historiedrevet, nyttig, tilgjengelig, relevant, engasjerende, fleksibelt og delbart.

You Might Also Like