Kommunikasjon, Web

Kate Kiefer Lee om stil og tone

31 January, 2014

Apropos hva jeg skrev forleden om å skrive som et menneske, og ikke som en maskin, og siden tema for del 2 i uke 3 i MOOCen jeg tar på Coursera for tiden er å finne sin egen stemme som tekstforfatter, så surfet jeg innom denne videoen fra Webdagene 2013 i dag. Kate Kiefer Lee, som jobber i MailChimp stiller gode spørsmål som vil hjelpe deg å skrive med en bevisst stil og tone: Hvis firmaet ditt var en person, hvordan ville du beskrevet ham/henne? Hva vil du at folk skal føle når de besøker nettsiden din?

Because the best brand voices are true reflections of the people and the spirit behind the company. – Kate Kiefer Lee, Webdagene 2013

Respekt for brukeren

Hvis hun kunne velge mellom en trent, god skribent som ikke kunne tonen og stilen til Mailchimp, og en dårlig skribent som behersket tone og stil, så ville hun gått for den siste. Fordi den siste kan hun språkvaske og bruke, men den første må skrives helt på nytt.

Et godt tips hun kommer med er å lese absolutt alt du skriver høyt. Fordi da sjekker du om teksten din er menneskelig og empatisk, eller om du høres ut som en robot.  Å være bevisst på hvilket type innhold du skriver er også viktig. Det er ikke alltid det passer med en spøkefull tone, for eksempel i FAQs eller hjelpe-sider. Skjemaer er kjedelige å fylle ut, og inneholder gjerne personlig informasjon, og da skal man heller ikke tulle med tonen. Det handler hele tiden om å ha respekt for brukeren.

Responsen for å melde seg av er også en del av kommunikasjonen

MailChimp har laget en side hvor de har beskrevet tonen og stilen de har på nettsidene og i appen sin. Sjekk ut voiceandtone.com for å se hvordan de har tenkt. Forøvrig er eksempelet til Kate Kiefer Lee på slutten av videoen om responsen man fikk fra Barack Obama vs. Mitt Romneys valgkampanjer når man meldte seg av nyhetsbrevene deres glimrende.

Webdagene 2013 har lagt ut flere av foredragene på nettsidene sine, her er det mye gull å sjekke ut!

You Might Also Like