Design

Lær å tegne på internett

5 June, 2013
Jeg lærte å tegne på videregående, da jeg gikk formgivingsfag, men jeg har egentlig aldri fått dreisen på å tegne ut fra fantasien. Heldigvis finnes det masse ressurser på internett for de som vil lære seg å tegne.

Jeg klarer tegne det jeg ser, og jeg er (var, hvertfall) ganske god på perspektivtegning, men om jeg skal tegne ut fra fantasien så trenger jeg Illustrator. Og internett. Jeg trenger desperat å komme med forbi det grunnleggende tegnenivået jeg har vært stuck i siden skolen.

Steg for steg-oppskrifter

Internett trenger jeg uansett, men jeg har i alle fall blitt hektet på steg-for-steg oppskrifter. Lær å tegne en katt. Lær å tegne manga-øyne. Lær å tegne en skilpadde. Altså, jo mer du tegner, jo lettere er det å tegne fritt. For har du tegnet hender hundre ganger før, så blir ikke fingrene på figuren du drodler til fire klumper. Og skoen som liksom skal peke fremover blir ikke dobbelt så stor som den andre. Jeg har en overordnet prosjekt hvor jeg tenker at jeg kommer til å få bruk for å friske opp tegnekunnskapene mine. Dessuten tror jeg at jeg kan bli en bedre designer av å tegne mer på frihånd. Men rusten må av først. Og det er ikke noe vits i å sitte og stirre på et blankt ark. Da er det bedre å kopiere andre for å komme i gang igjen.

Lær å tegne på internett

Drawspace lærer deg å tegne.  Du kan selv plukke og mikse hvilke deler av kurset du vil ta, eller du kan ta hele fra start til slutt. Anbefales!

Se etter inspirasjon overalt

Et enkelt og utrolig tilgjengelig verktøy er Google bildesøk. Skal du tegne en gorilla? En and? En gutt? Finn bilder av det du skal tegne, og plukk litt her og litt der. Det er nesten som en steg for steg-oppskrift.

Det finnes masse kurs på nettet for å lære å tegne, og hundrevis av gratis videoer på Youtube. Men av og til er det godt å komme seg bort fra skjermen også. Ta en tur i parken og tegn trær. Eller i byen og lag raske skisser av mennesker.

Apropos inspirasjon, så datt jeg innom bloggen til illustratøren Svein Nyhus. Ikke bare har han utrolig fine tegninger, han skriver også mye og bra om hvordan han lager den.

You Might Also Like