Web

Lær CSS Del 1: Hva det dreier seg om, liksom

29 June, 2012

Jeg prøver  å lære meg CSS Del 1

Etter å ha funnet ut at CSS Mastery trenger praktisk introduksjon og motivasjon, har jeg gått tilbake til Codeacademy. Jeg skal ikke prøve meg på (rive-meg-i-håret) Javascript igjen, men de har jo en HTML+CSS del også. Jeg hoppet over de første, enkle forklaringene, men turde ikke hoppe for langt. Nå kan jeg skifte farge på skrift fra før av, men jeg tenker at det er bedre å begynne litt grunnleggende enn å risikere å gå glipp av noen viktige, basic regler.

Nå syns jeg noen av øvelsene på Codeacademy er litt sånn “vi bytter en : med en = og ser om hun merker det”, og hvem lærer noe av det, liksom, annet enn å aldri stole på noen ting? Dessuten syns jeg de er litt kjappe med å anta at jeg husker utenat alle tagsene. Jeg mener, vi er jo Google-Generasjonen og husker ingenting.

Men, jeg har i alle fall sett litt på <span> og <div> taggene. Det er jo strengt tatt HTML, men de fylles med CSS. <Span> taggen er da såkalt inline, mens <div> er block-level. Du kan for eksempel bruke div-taggen til å lage de berømte avrundede boksene med CSS3.

Sånn helt basic, og dette har kanskje de fleste som har fikset litt på wordpress-temaer funnet ut av, er at CSS-stilene gjerne ligger i en egen fil, populært kalt stylesheet. Her kan man finne på mye fint, som å endre farge på linker, endre font og så videre. Å endre farge på linkene er typisk noe av det første jeg gjør (å lage avrundede bokser er typisk sånn jeg ikke gjør spesielt mye av.

Alt dette skjønner jeg jo. Det jeg pleier å slite med er hvor en skal plassere de ulike elementene. Hvor som helst i stylesheetet? Hvorfor funker ikke CSS i HTML editoren til WordPress? Kanskje jeg klarer å finne ut av dette til Del 2 (det blir spennende!).

You Might Also Like