Teknologi

Lær språk på mobilen

20 June, 2013

Jeg lastet ned Duolingo sin app på fredag, og brukte helgen på å lære meg tysk. Det vil si, jeg er ikke utlært, men likevel hektet på å komme meg gjennom gamifisert språklæring. Kanskje ikke så rart, siden motivasjon og følelsen av å være “hektet” grunnen til at man velger å bruke gamification som virkemiddel.

Når du lærer et språk på Duolingo, så spiller du deg gjennom ulike brett. Du trenger ikke å pugge gloser, men plukker det opp på veien. Du har tre liv, altså tre muligheter til å svare feil før du må ta et brett på nytt. Du kan også ta kurs på nettsidene, eller ta det både på mobil og datamaskinen. Jeg foretrekker å ta det på mobilen, fordi jeg liker at jeg kan gjøre det de fem minuttene jeg har til overs når jeg venter i bilen, på t-banen, i sofaen eller mens jeg venter på at pastavannet skal koke. Morsomt å være hektet på noe nyttig.

 

You Might Also Like