Foto

Lag fotobok i Adobe Indesign

25 April, 2014

Venninnen min Gina er kjempeflink til å lage fotobøker. Hun lager fotobøker for hvert eneste år, og har dermed full kontroll på både ferieminner og hverdagsøyeblikkene. Jeg har vært misunnelig, men har likevel ikke klart å sitte meg ned for å gjøre noe tilsvarende. Mine bilder har i beste fall vært sortert i mapper på datamaskinen etter år, og noen ganger til og med i undermapper etter tema. Jeg har prøvd å lage fotobøker av dem, men den elendige programvaren til Japan Foto har fått meg til å rive meg i håret og droppe hele greiene. Og nå sitter jeg her og husker ikke hvilket år jeg var på ferie i Dublin, eller når jeg var i London sist, eller hvilken gang eller hvor jeg spiste en awesome pulled pork sandwich, eller, ja. Du skjønner.

Men, så fant jeg blurb.com, hvor du kan lage fotobok i Adobe Indesign. Du ikke ha Indesign for å lage bok på blurb, men det var altså grunnen til at jeg ble overbevist. Foreløpig har dette prosjektet gått som en drøm. Nå lurer jeg på om jeg ikke skal se over de gamle bildene mine og kanskje lage årlige fotobøker fra tidligere år, jeg også. Digitale kameraer er supert, men når bildene ligger i mapper på dataen så blir de jo aldri sett på. Tenk så koselig å kunne vippe frem fotoboken fra 2008 når man begynner å snakke om ferien i Berlin, og ha hele opplevelsen sirlig dokumentert! Dette er et godt permisjonsprosjekt, kjenner jeg.

Les mer:

Hvordan finne gode illustrasjonsbilder

Hvordan redigere bilder på internett

 

You Might Also Like