Personlig

Lag sushi selv

18 November, 2010

Jeg er veldig glad i sushi og har i lang tid tenkt at dette er en kunst jeg jammen skal tilegne meg. Og denne uken er sushiuke, i dag har jeg laget min egen sushi, (eller maki var det vel hovedsakelig). Så hvordan lager man sin egen sushi? Uten å komme med en oppskrift siden jeg altså er novise, kommer jeg heller med et referat fra min sushikokkelering:

1. Råvarer. Jeg dro på Fiskeriet i Oslo for å kjøpe fisk og skalldyr, og fikk kjempebra hjelp til å finne en bit laks, en bit kveite og en håndfull med rå scampi. De gav meg også en boks med tangsalat (ikke helt sikker på hva det er egentlig). I tillegg kjøpte jeg sushiris, sushieddik, wasabi, nori, syltet ingefær, agurk, avocado, rullematte og mango.

2. Forarbeid. Fisken i frysen, og risen skulle skylles (x1000) og stå i vann i 20 minutter. Etter det stod det at den skulle koke i 10 minutter, det var vel heller 20. Det som tar tid er å vente på at risen skal bli kald, jeg tok den over i en bakebolle og satt den på altanen (Hurra for minusgrader!).

3. Alt fyll kuttet jeg i strimler.

4. Rull! Så langt så ting veldig bra ut, og med noritangen plassert på rullematten danderte jeg så profft jeg kunne. Og begynte å rulle. Enten hadde jeg litt for mye ris, eller litt for langt noriblad, for disse makiene ble tjukke!

Konklusjon, eller lærdom til neste gang: Skal man rulle maki med risen ut må man nesten dele noritangen i to, ellers blir det mat for kjemper.

Mine makier inneholdt:
Laks med avocado, agurk og tangsalat
Kveite med mango, avocado og agurk

Jeg satt igjen med:
Masse mango, masse agurk, og seks uspiste biter. Og kommer ikke til å bli sulten igjen før i 2011. Forresten, om noen lurte på hvor det ble av scampien kan jeg avsløre at å vente på sushiris mens man er sulten betyr stekte scampi til forrett!

You Might Also Like