Digitalt

Linker jeg liker i april

11 April, 2018

Visste du at Sim City sin app for iPhone faktisk er utrolig bra? Hvem har tid til å game foran pcen lenger? Ikke jeg. Men litt second screening i sofaen på kvelden, det er topp, og Sim City egner seg utmerket. Blir dratt tilbake til den tiden jeg faktisk hadde tid til å game foran pcen.

Apropos byplanlegging: The genius of the London Tube Map – fortellingen om hvordan et av verdens mest kjente kart ble til.

Optiske endringer i design. Hvorfor runde knapper ikke bør alignes helt (sorry for nynorsk her, men jeg bruker Adobe på engelsk og er totalt språkforvirret på sånt), og hvordan man skal ta hensyn til gravitasjon. Det siste lærte jeg på skolen også, det gjelder også når man skal ramme inn bilder. Så vet du det.

3 ways to spot a bad statistic – tips til hvordan forstå tallene bedre fra en datajournalist.

Nyhetsbrev og mail er glimrende greier, men det er mange dårlige nyhetsbrev der ute. Jeg fant nettopp denne bloggen om å skrive gode mail som jeg har lagt til i nyhetsbrev-mappen min i Feedly.

Hvordan definerer man en growth hacker? Her er tre vanlige egenskaper. Å, du trodde markedet var mettet for engelske faguttrykk? Growth hackeren er den nye storydoeren, nei hvordan var det nå.

Jeg har meldt meg på nyhetsbrevet til The Mission. Håper det er så bra som de virker.

Dette var færre linker enn vanlig, men jeg kjenner jeg trenger litt mer vår og lys for å komme ajour med lesningen. Nå blir det fort til at jeg leser gamle sci-fis og spiller Sim City istedenfor å lese faglitteratur, men det bør jo egentlig være lov etter en lang vinter. Og anyways, husk på Miller’s law:

The average person can only keep 7 (plus or minus 2) items in their working memory.

En personlig nyhet er at jeg har klippet av meg det lange håret og fått en pixie. Lurer på om man endrer litt personlighet når man endrer håret sitt så dramatisk. Blir man en annen type dame når man har kort hår? Frisøren min la det ut på Insta her. Jeg skvetter litt når jeg ser meg i speilet nå, men tror jeg liker det.

 

 

You Might Also Like