Web

Linker jeg liker i august

5 August, 2015

Det er viktig å påpeke feil, og en beklagelse er ikke for mye å be om. Men når krysser vi linjen fra et rettferdig oppgjør til en nettlynsjing? Jeg tipper man får ulike svar avhengig av hvilken side man ender opp på. Problemet med den moderne gapestokken er at en liten feil kan få enorme konsekvenser, og historien er søkbar.

Den digitale mobben har blitt debattert i sommer, blant annet med Shazia Sarwars kommentar i VG og Joachim Lunds kommentar i Aftenposten.

Forøvrig syns jeg det er bra at plagiat blir oppdaget. Man skal ha respekten for andre sitt arbeid (både tekst og bilder!), og jeg er overbevist om at det er noen markedsavdelinger der ute som trenger å lære seg at man ikke kan google seg frem til illustrasjonsbilder.

Anyway. Hvorfor er det så viktig for oss å se folk som gjør feil legge seg totalt flate og si skikkelig, skikkelig unnskyld? Her er en bra Ted Talk: When online shaming spirals out of control.

Twitter is  basically a mutual approval-machine. We surround ourselves with people who feel the same way we do, and we approve each other.  And that’s a really good feeling. And if somebody gets in the way, we scream them out. And do you know what that’s the opposite of? It’s the opposite of democracy. – Jon Ronson

Jon Ronson sier vi kan velge mellom mennesker og ideologi. Hva er viktigst? Hvis noen gjør en liten feil, blir det fort blåst opp. En dårlig vits avslører din egentlige  indre rasist. Vil vi ha et overvåkningssamfunn hvor det smarteste er å bli usynlig og holde kjeft?

Raphael Cohen-Almagor har skrevet en bok om sosialt ansvar på internett, om balansen mellom ytringsfrihet og nettrakassering.

Så, hvis SERPen din er full av ting du helst vil glemme, så kan du be Google slette resultatene dine. Men foreløpig gjelder det bare Google sine europeiske sider.

Jeg er utdannet innen filmproduksjon. Dette er hvorfor jeg ikke jobber med det i dag.

Blogginnlegg fra Marthe Øynes i Making Waves om søkemotoroptimaliseringseksperter. Veldig bra skrevet, og jeg er veldig enig med henne.

Artikkel fra Wired om hvordan en hamburgerkjede har børstet støv av den 70-år gamle, vakre fonten Neutra.

Jeg synes nye gadgets er supergøy, men føler meg tryggest i en bil hvor motoren ikke er koblet til nettet etter å ha lest innlegget til Martin Bekkelund.

Artikkelen i Morgenbladet om internetts nye arbeidere, Menneskene i maskinen, var interessant lesning (krever innlogging).

Morgenbladet har forresten laget en ny portal, hvor de legger ut artikler fra alle de rare tidsskriftene som finnes. Sjekk den ut!

En god kommentar om trist klikkfiske av Ståle Lindblad på Journalisten.

En artikkel om å lage godt innhold som også er søkemotorvennlig fra Quicksprout

Hvordan de endret Facebooks venneikon. Interessant artikkel om detaljer og hvordan det enkleste ofte er å bare gjøre ting selv, fra Huffington Post

Til slutt: Forbered deg på vinteren med Alpinetec sin skilås hvor du kan finne igjen skiene dine med bluetooth. Litt som Tile. Eller, vet ikke om du kan forberede deg helt ennå, den er jo ikke mulig å bestille, men du kan jo forberede deg mentalt på at den kanskje kommer og at du kanskje har lyst på den.

You Might Also Like