Web

Linker jeg liker i januar

14 January, 2015

Jeg fortsetter å dele ting jeg finner på nett som jeg syns er spennende og gøy. Her er samlingen min for januar:

Artikkelen “Det som ikke blir lest, er ikke viktig”, om hvordan Teknisk Ukeblad jobber med innhold er vel verdt å lese. Veldig interessant! /via Erik Eskedal

Det er kommet mange kule nye sammensatte ord som slutter på -markedsføring. Det har satt i gang en debatt om merking av reklame, både her hjemme og i utlandet. John Oliver har en morsom video om Native Advertising. OBS: Du må se slutten. /via Thomas

Lær ved å stjele. Da jeg gikk på skolen, kopierte vi verkene til kjente kunstere. Ideen er ikke å ta noe som andre har skapt og late som om det er ditt, men å lære av å gjenskape. Her er en artikkel om å lære ved å stjele fra Creative Morning.

Sverige har fått sin egen font. Og for en fantastisk fin font!

Digital fotografi gjør at vi spytter ut en mengde med bilder, og sosiale medier gjør av vi deler dem med en gang. Men får vi bedre foto av det? Her er en fyr som har gjort bildene sine private, og som i tillegg har satt en øvre grense for seg selv på 100 bilder. Kommer det et nytt bilde inn, så må ett ut.

Har du noen nyttårsforsetter? Mitt nyttårsforsett er å lese en bok av Hamsun. Jeg har alltid forestilt meg at Hamsun skriver langtekkelige bøker, og jeg liker lettlest og fengende (og gjerne litt sci-fi). Men i år skal jeg pløye veien for min kulturelle kapital. Jeg må bare stålsette meg med en pageturner av Ken Follett først (som jeg kjøpte til faren min til jul, og så lånte av ham etterpå. Er det innenfor?).

Hvis du mangler nyttårsforsetter, så kan du finne et her: Illustratør Linzie Hunter har illustrert folk sine nyttårsforsetter. /via designobserver

Jeg er fortsatt en fan av Ann Handley, og syns boken hennes om skriving er fortreffelig. Hun har 13 gode skriveregler, og jeg syns regel nr. 6 er den aller beste. Noen burde lage en illustrasjon av den.

Geeohsnap, som må være den flinkeste Snaptegneren som finnes. At det går an å lage så fine tegninger i et så basic tegneprogram.

 

You Might Also Like