Media

Litt om å ta Animation Bootcamp

5 January, 2017

Jeg tror alle som gjør noe de virkelig trives med, liker å lære mer. Jeg trives med innholdsproduksjon, det å skrive tekster, ta bilder og lage videoer. Av og til merket jeg at jeg hadde hatt bruk for å kunne After Effects (AE) litt bedre. Så 2015 brukte jeg på å lære meg animasjon.

Å gå seg bort i ferdigmaler

Det første jeg gjorde da jeg merket at jeg trengte litt animasjoner for noen år siden, var å kjøpe dem ferdig på Videohive. Der finner du en hel haug med små snutter man bare kan fikse litt på, slik at de passer til deg.

Ett problem med sånne ferdige løsninger er at det aldri blir helt slik du egentlig hadde trengt det. Et annet er at det ofte er tydelig at du har brukt en ferdigmal.

Ikke lærte jeg så mye av å se på andre sine filer heller, jeg ble mer forvirret av det. Jeg trengte rett og slett en som kunne lære meg AE fra begynnelsen.

Animation Bootcamp

Så jeg meldte meg på School of Motion sin Animation Bootcamp. Og hvis du vurderer å gjøre det selv, men lurer på om det er verdt det: Ja, det er verdt det. Det er et seks ukers intensivt kurs. Helt sykt intensivt, faktisk, så det eneste du må vurdere er når du har mest tid til å gjennomføre.

Du blir en del av en klasse med elever fra hele verden, og du får se alle sine innleveringer. Du får også komme med tilbakemeldinger. Det var ulikt startnivå, det var mange som var mye mer drevne animatører enn meg, men det virket som de fleste fikk noe ut av kursene.

Kurset består av gode videoer, fakta-PDFer, lenker til litteratur og personlig tilbakemelding fra drevne animatører. Jeg lærte helt vanvittig mye.  Ja, det koster både mer tid og penger enn å kjøpe ferdigmaler, men da gjør du det ordentlig og sannsynligvis bedre.

Nå som video er blitt så viktig i sosiale medier, er det ekstra fint å kunne smekke sammen infographicsvideoer eller tegnevideoer med et budskap.

Hvis du bare vil ha en liten smakebit, så finnes det mange gode leksjoner i animasjon på School of Motion sine nettsider.

You Might Also Like