E-læring

Norske åpne nettkurs

8 September, 2014

Jeg er i gang med Smart Læring fra NTNU, en MOOC som handler om hvordan digitale hjelpemidler påvirker måten vi lærer på, og hvordan skolen skal bruke det digitale. Jeg har et litt annet utgangspunkt enn de fleste deltakerne, det er mange lærere med, men siden jeg jobber med å utvikle e-læringskurs så har jeg tenkt at selv om ikke alt trenger å være relevant så er det nok noe. Og det er spennende å følge med på hva som skjer. MOOCs er kommet for å bli i Norge, og det vil bli flere og flere digitale kurs.

Den første uken har tatt for seg litt bakgrunn og historie, og man har vist frem arbeidsplassen sin. Uke to handler om sosiale medier. Jeg mistenker at her er det mye jeg har hørt mange ganger før, men sånn vil det jo alltid være med større kurs. Spesielt hvis en ikke er midt i målgruppen. Når jeg tar MOOCs så hender det ofte at jeg ikke fullfører hele, men plukker ut moduler som jeg syns er interessante. Målet mitt er ikke å få et diplom, det er å utvide perspektiver og få ny kunnskap og nye ideer.

Den kanskje største forskjellen på Smart Læring sammenlignet med andre MOOCs jeg har tatt er hvordan målgruppen er mer homogen. På Coursera er gjerne medstudentene dine fra hele verden og de jobber med alt mulig rart. I Smart Læring snakker alle norsk, og de fleste jobber i skolen. Jeg vil tro at det vil gjøre det enklere å lage et community rundt kurset.

For min egen del håper jeg å plukke opp litt pedagogiske triks og reflektere litt rundt hvordan en bruker digitale hjelpemidler (hvor lang bør en video i et nettkurs være, hvordan bruker man forum og sosiale medier, tips og triks for quiz og oppgaver, samskriving, og så videre).

Sjekk ut norske MOOCs på mooc.no

You Might Also Like