Digitalt

Nyheter i brev

6 January, 2017

En god morgen for meg inkluderer nyheter. Men det betyr ikke en papiravis lenger.

Du har jo helt sikkert fått med deg det beste nyhetsbrevet i Norge om digitale medier, nemlig Helt Digital, som kommer en gang i uken.

Jeg leser det hver uke. I dag drakk jeg den grønne Pukka-teen min, et lite forsøk på å kutte ned mengdene med kaffe, mens jeg leste nyhetsbrev. Og denne uken var vel stikkordet nyheter (bortsett fra den første saken som blir litt mye. Det er et annet problem jeg har med nyheter, at man blir konfrontert med menneskers grusomhet. Nok om det).

Nå skal i alle fall ikke Dagbladet gis ut på papir på hverdager mer.

Det er jo ingen hemmelighet at jeg ikke leser mye på papir lenger. Aviser skyr jeg nesten. Det er noe med trykksverten du får på hendene og de enorme papirsidene som flakser av gårde. Så lite brukervennlig, liksom.

Kanskje det funket i gamle dager, da far i huset fikk sette seg ned i godstolen med en kopp kaffe og avisen. Men en småbarnsmor i 2017 leser nyheter innimellom på mobilen. Mens hun drikker Supreme Matcha Green fra Pukka, fordi da kan hun føle at hun er trendy (matcha er visst det, har denne småbarnsmoren hørt).

Nyheter på app funker. Nyheter i nyhetsbrev funker. Nyheter i podcast funker. Nyheter i nettleseren funker nesten alltid. Bare drop pop-ups og dårlige mobilsider.

Det er jo ikke nyheter i seg selv man ikke vil ha. Det er formatet. Egentlig burde den digitale hverdagen skape flere jobber for journalister, for vi konsumerer jo media som aldri før. Medie-Norge holder på å oppdatere målgruppene sine fra 50-talls pappa på sofaen til 2017-pappa som gjemmer seg på do for å lese litt nyheter. Hvilket format passer å lese på do? Det kan jo være et fint utgangspunkt når man planlegger avis for fremtiden.

Svaret ligger jo i det samme nyhetsbrevet. 99% av nordmenn mellom 12 og 49 år har smarttelefon. 64% ville betalt NRK-lisensen om den var frivillig.

Når det kommer til nyheter gjelder det å tenke smått. Sånn ca. 1080 x 1920. Det er jo egentlig gammelt nytt nå.

You Might Also Like