Foto

Olloclip – fire linser for smarttelefonen

23 February, 2015

Jeg fikk en 4-in-1 Olloclip til iPhone 6 i bursdagsgave som jeg har testet ut og lekt med de siste ukene. Jeg har aldri brukt tilleggslinse til smarttelefon før, men synes Olloclip gir fine og annerledes bilder.

Selve linsene er enkle å ta med seg. Olloclip er en kompakt liten dings, og lett å smette på telefonen. Det er fire linser, de to makrolinsene ligger under de andre. Det er en fisheye, wide-angle, makro x10 og makro x15.

Jeg har brukt makro x15 mest, fordi det har vært morsomt å se hvor nært en kommer motivet. Vidvinkellinsen er en annen favoritt. Den jeg har brukt minst er fisheye-linsen. Kanskje fordi effekten er så ekstrem sammenlignet med de andre.

Olloclip kommer til iPhone, fra 4 og oppover til iPad, og til Samsung Galaxy S. Den er blitt en av de faste tingene jeg har i vesken. Jeg tar mye bilder med speilrefleks, og jeg bruker også et mindre kamera (Fujifilm x10) en del, og ekstralinse til telefonen erstatter på ingen måte et skikkelig kamera. Men de kjappe mobilbildene blir artigere.

ollo

You Might Also Like