Foto

Opplæring i speilreflekskamera

14 March, 2014

kamera

Speilreflekskameraer som var dyrt og utilgjengelig for vanlige folk bare for noen få år siden, er nå relativt billig og vanlig. Men det er nok mange speilreflekskameraeiere der ute som er usikker på mange av funksjonene.

Hvis du er en av dem, så anbefaler jeg deg å sjekke ut Photography School på Vimeo. Det er korte snutter som forklarer deg kort og enkelt hvordan kameraet funker, og gir deg tips som vil gjøre bildene dine bedre.

For eksempel, sjekk ut denne videoen for å lære hvordan histogrammet viser deg om bildet ditt er riktig eksponert.

Du har også videoer som lærer deg hva de ulike halv-manuelle innstillingene på kameraet betyr, hvordan du ved å regulere blender og lukkertid kan få blurry bakgrunn eller skarpe bilder av ting i bevegelse.

Jeg har pleid å tenke at flash bare gir bildene skarpt og uflatterende lyd, men etter å ha sett denne videoen om hvordan å rette flashen mot en vegg, eller dekke den til med hånden, skal jeg eksperimentere mye mer med flash når jeg tar bilder.

Det er haugevis med videoer på sidene deres, slik at du kan hoppe over å lære om dybdeskarphet og blenderåpning hvis du syns det er barnemat, og heller se videoer om fargefilter eller hvordan du kan bruke en hvit vegg som diffuser.

Boktips for den grundige: Den beste fotoboken

Til slutt må jeg bare tipse om det jeg mener er den beste norske læreboken om å ta bilder, nemlig Magnar Fjørtoft sin Digital fotografi i praksis. Hvis du er interessert i å lære deg foto skikkelig så er denne boken gull!

Les også:

Ta bilder av hund: Pølsetrikset

You Might Also Like