Design, Kommunikasjon

Presentere fakta på en fengende måte

11 October, 2012

Jeg vet ikke med dere, men jeg digger å få ting presentert på en vakker måte, og de som klarer å kombinere interessante og relevante fakta med god design er mine helter.

Klarer du å formidle noe som har vært oppfattet som vanskelig, som lett så er du en helt. En annen golden hit fra Webdagene i år var informasjonsdesigner Angela Morelli, som har laget et nettside om vannet som brukes for å produsere maten vår og myten om at det finnes så mye vann på jorden. Jeg elsker jo infographics, og selv om du ikke skal lage det å så stort format som vannsiden, så kan elementer brukes i annen kommunikasjon, for eksempel i et foredrag, i en video eller i et bilde du legger ut på Facebook.

Det er mange som har pratet om regler for bruk av Powerpoint, for eksempel at man ikke skal ha flere enn seks punkter på en slide, ikke ha lange avsnitt med tekst, bruke en lesbar font, osv. Jeg vil hevde at mange hadde hatt godt av å rocke opp presentasjonene sine litt. Når du slutter å bruke slidesene dine som et manus, så kan du heller vise illustrerende bilder, sitater, og kanskje bare ha ett samlende poeng på sliden din. Eller du kan legge litt mer kjærlighet i exel-figuren din. Jeg synes ofte de beste presentasjonene har mye bilder, gjerne har infografikk og så klart, et gjennomtenkt budskap.

Men det finnes jukseverktøy for å virke hippere enn du er..

Prezi er et presentasjonsverktøy som gir deg en fin ramme rundt budskapet ditt, og jeg har troen på at publikum vil finne det mer visuelt spennende å se på det enn på en powerpointslide med seks punkter i Times New Roman 12. Jeg laget en rekordkort presentasjon som eksempel på en presentasjon laget i Prezi, jeg har kun brukt en standard mal og satt inn tekst og bilder. Trykk på play for å gå videre til neste slide: Igjen, beklager hvis du ser dette på iPhone, dette er flash (Jeg burde jo virkelig slutte å embedde flash her, men det er så fristende og Prezi er så fint. Bruker du det til et foredrag så spiller det jo uansett ikke noen rolle):

 

You Might Also Like