Web

Responsivt design på WordPress

19 October, 2012

På tross av at jeg digget det forrige temaet på bloggen, måtte det bort. Det var ikke responsivt, og dermed dømt for å havne på web-historiens skraphaug. Jeg fant et nytt som er helt minimalistisk og setter innholdet i fokus. Jeg liker hvite websider, så det var en åpenbar match, dessuten føler jeg meg så smart når jeg skriver i serif. Det er mulig jeg lager en annen header etterhvert, men vi får se. Bildene mine passer egentlig heller ikke lenger til det nye designet, men de bør heldigvis være større, ikke mindre. Jeg er villig til å overse at tidligere bilder ikke utnytter bloggdesignets fulle potensial, fordi det er så gøy å gjøre browservinduet mindre og større.

Responsivt er hott!

Uansett! Et redesign på bloggen er som et friskt pust av inspirasjon, synes hvertfall jeg, og selv om responsivt design ikke er noe nytt (det er faktisk like gammelt som www) så er det hypen akkurat nå. Jeg tror alle som var på Webdagene i år kom ut med “responsivt design” syngende i bakhodet, kanskje kun avbrutt med “mobile first, mobile first”.  Og det er ikke rart, med tanke på alle de ulike skjermstørrelsene som folk tusler rundt med.  Utvalget av responsive temaer for WordPress har blitt enormt mye større det siste året, bare se på Themeforest sitt utvalg. Jeg venter litt på WP Shower, som har laget noen av favoritt-wordpresstemaene mine, men de har ikke kommet med noe responsivt ennå. De holder vel på.

Fine responsive WordPresstemaer:

SimpleCorp

Gratis, og hvis du ikke vil ha hele forsidestyret kan du bare bruke bloggdelen.  Funker med en annen trend, nemlig hipster-bakgrunnsbilde.

Extranews

Bildecollage istedenfor slider, det liker jeg veldig, veldig godt. Fine enkeltsider også, det er viktig! (Husk på hvor mange av besøkende dine som aldri drar innom forsiden.)

Zend

Jeg er seriøst forelsket i dette temaet. Alt. Fargene, skriften, bakgrunn, enkeltsider, you name it.

Oppsummert: Responsivt design er mye hottere enn burgunder, og det sier vel ganske mye.

 

 

You Might Also Like