Personlig

Skriv en loggbok for dagene dine

31 January, 2015

Hvis du var en av de mange som hørte på Serial, vet du at folk har en tendens til å glemme hverdagene sine. Hva gjorde du forrige onsdag? Helgen for to uker siden? I forgårs?

Forhåpentligvis vil du ikke trenge å huske nøyaktig hva du gjorde for å ha et alibi, men det er hyggelig å huske dagene. Jeg er i alle fall forferdelig dårlig til å huske hverdagene, de har en tendens til å gli forbi.

Jeg har skrevet dagbok i flere år. Ikke hver dag (eller uke – eller måned!), men innimellom hvis jeg opplever noe jeg vil huske. Jeg har skrevet ned minner jeg ikke vil glemme. Men den store majoriteten av hverdager, de har jeg glemt.

En loggbok er ikke en dagbok. Jeg leste Austin Kleons bloggpost “Six years of logbooks”, og ble inspirert. Da jeg omtrent samtidig så dette Instagram-bildet til Elisabeth I. Casén Pihl, som hadde en veldig fin samling notat/dagbøker, tok jeg det som et tegn, og bestilte min egen loggbok.

2015 skal logges, om enn bare i stikkordsform, så skal jeg vite hvor dagene mine ble av. Hva jeg gjorde, hvem jeg møtte, om det skjedde noe viktig eller uviktig. Det er ikke omfattende, men jeg har allerede begynt å sette pris på de små tingene som gjør dagen. Om det var en skype med en venn, en fin epost eller kaffe og gamle tegneserier.

Fordi:

 

You Might Also Like