Web

Statistikk som metode for bedre innhold

7 November, 2010
proporsjoner

Illustrasjonsbilde: Proportion av Caïpi Family (CC BY-NC-ND 2.0)

Du har kanskje lært om å skrive godt for nett. Overskrifter, underoverskrifter, lengde og det viktigste først. Men bruker du webstatistikk for å bedre innholdet ditt? Her er to ting jeg sjekker på Google Analytics når jeg jobber med innhold:

Bounce rate viser deg hvor mange som forlater siden din fra landingssiden, altså at de kommer fra en søkemotor, men klikker seg ut fra siden uten å klikke seg videre. Litt avhengig av hvilken side de forlater (om man kommer direkte inn på et blogginnlegg gjør det kanskje ikke noe at de ikke klikker seg videre) betyr gjerne en bounce at de ikke fant siden din relevant for det de var ute etter.

Om du har noen sider med høy bounce rate kan det være verdt å ta en ekstra titt på dem. Kan du gjøre noe for å bedre dem? Sammenlign dem med sidene dine som har høy bounce. Om du bruker Google Adwords eller annen betalt annonsering er bounce rate forøvrig et veldig viktig verktøy.

Like interessant når man snakker innhold er å finne sidene hvor folk forsvinner. Det kan hende de har klikket seg rundt, og det er jo fint og flott, men sjekk exit pages for å se hvor de klikker seg ut. Klarer du å guide besøket ditt gjennom nettsiden slik at de får gjort det de skal? Har du en webshop er det ekstra viktig å finne ut hvor i prosessen kundene trekker seg. Se på top exit pages og prøv å se om de leder videre til andre, interessante steder på siden din. Er det ingen linker videre? Da er det kanskje ikke rart besøkene dine forsvinner. Noen sider er det greit å ha som exit pages, for eksempel en kontaktside eller bekreftelsessiden når de melder seg på nyhetsbrevet ditt.

Husk at folk er på sidene dine for en grunn. Hjelp dem å få gjort det de skal enklest mulig så blir de glade og fornøyde.

Illustrasjonsbilde: Proportion av Caïpi Family tilgjengelig under CC BY-NC-ND 2.0

You Might Also Like